Sárospatak hírei

2018.03.06. 09:56

Hét teremben fáztak a diákok a sárospataki gimnáziumban

Sárospatak - Nyáron felújítják a sárospataki gimnázium épületét.

Sárospatak - Nyáron felújítják a sárospataki gimnázium épületét.

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium épületében megyünk reggel a gimnázium diákönkormányzatának elnökével. A földszinten még zavartalanul tudunk közlekedni, az emeleteken már kicsit kerülgetni kell a becsengetés előtt a padlón ülő, füzeteiket lapozgató diákokat. A kabátokat a földszinten hagyták, pedig pár napja arról szóltak a hírek, nagy a hideg az épületben.

Szökött a meleg

– Az egyik diák a múlt héten megkeresett, hogy néhány teremben fáznak az órák alatt – mondja Ambrus Richárd, az ÁVG diákkormányzatának elnöke – kerestem a gimnázium igazgatóját, de akkor nem tudtam elérni, másnapra pedig bevallom, el is feledkeztem erről, mert mások nem kerestek ezzel a problémával. Az tény, a második emeleten van egy pár terem, ahol a nyílászárók már kicsit elavultak. Egy átlagos télen ez nem okoz gondot, mert a fűtés ezt ellensúlyozza, de a múlt héten a nagy hidegek mellett a szél is fújt, ami miatt hiába fűtöttek, néhány teremben valóban nem volt megfelelő a hőmérséklet. Ez mostanra megoldódott, hiszen az iskola kapott ezekbe a termekbe plusz olajradiátorokat, ráadásul a jelek szerint a tél is lassan átadja a helyét a tavasznak.

Felújítás előtt

Mint megtudtuk, az elmúlt héten a rendkívüli hidegnek és a szeles időjárásnak köszönhetően néhány tanterem átlaghőmérséklete nem érte el a kívánt hőfokot a távhőszolgáltató maximális szolgáltatása ellenére sem. Az épületet ismerők tapasztalatai alapján az épület tájolása, az érintett termek belmagassága és az öregedő fa nyílászárók okozták a problémát. A tanítás jelenleg is zavartalanul folyik. A probléma végleges megoldását is magába foglalja majd az a komplex felújítás, amelyet a vagyonkezelő tankerületi központ, és a tulajdonos sárospataki önkormányzat közös beruházás keretében fog végrehajtani a nyáron. A felújítás, amelynek az összköltsége meghaladja a 400 millió forintot, az épület tetőfelújítását, szigetelését, a nyílászárók és a fűtési rendszer cseréjét tartalmazza majd.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!