Sajószentpéter hírei

2018.09.15. 09:05

26-os út: megmarad a káosz Sajószentpéteren

Sajószentpéter - A lehető leggyorsabban végzi a kivitelezést a sajószentpéteri kör­forgalom építője.

Sajószentpéter - A lehető leggyorsabban végzi a kivitelezést a sajószentpéteri kör­forgalom építője.

„Forgalomszervezési intézkedésekkel sikerült javítani a késések mértékén, de a menetrend alapján történő, tervezhető eljutás ebben a viszonylatban csak az építési munkálatok befejezését követően várható. A késések további csökkentésére egyéb lehetőség nem áll társaságunk rendelkezésére.

Az érintett útszakaszt a menetrend szerinti járatok elkerülni nem tudják. A késésről autóbusz-állomásainkon utasaink kérése esetén igazolást állítunk ki. A munkálatok befejezéséig a kellemetlenségek miatt az utazóközönség szíves türelmét és megértését kérjük” – tették hozzá a közlekedési társaságnál kérdéseinkre, hogy ­mennyire tartható a menetrend és milyen megoldása lehet a problémáknak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél afelől érdeklődtünk, hogy nem lett volna-e lehetőség a nyári szünetre időzíteni a kivitelezést, illetve hogy nem volna-e lehetőség több műszakos kivitelezésre?

[poll id="1750"]

„Az új körforgalom építéséhez szükséges pályázati források most álltak rendelkezésünkre, ezt követően haladéktalanul elindítottuk a munkákat. Társaságunk a kivitelezővel együtt mindent megtesz azért, hogy az építési munkák ideje alatt a közlekedőket a lehető legkisebb mértékben zavarják a munkálatok. Nyújtott műszakokban dolgoznak a projektben résztvevők” – fogalmaz a válasz.

Nehezebb a kerülés

„Mivel nem zöldmezős beruházásról van szó, ezért a meglévő forgalom biztosítása mellett tudnak csak dolgozni a szakemberek, ez pedig korlátozásokkal jár. A csomópont olyan helyen található, melyet nehezebb alternatív útvonalon kikerülni, ezért is vannak torlódások, melyet jelzőőrös irányítással igyekszünk orvosolni. A kivitelező ugyanakkor mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban végezze munkáját” – írták válaszukban.

ÉM-HI


[related-post post_id="3983440"]

[related-post post_id="3980846"]

[related-post post_id="3961158"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!