Sajószentpéter hírei

2018.05.04. 16:34

A Föld Napját ünnepelték Sajószentpéteren

Sajószentpéter - Változatos programokkal hívták fel a figyelmet a Föld Napjára Sajószentpéteren.

Sajószentpéter - Változatos programokkal hívták fel a figyelmet a Föld Napjára Sajószentpéteren.

Tematikus napot rendeztek a Föld Napja alkalmából április 21-én Sajószentpéteren – írja a város hivatalos honlapja. Az egész napos program a „Zöld város kialakítása Sajószentpéter Kertváros városrészén” című, hamarosan megvalósuló pályázat keretében valósult meg.

Sokféle program

A környezetvédelemmel kapcsolatos programok sorát a Lévay József Városi Könyvtárban egy játékos vetélkedő nyitotta meg, ahol a város tagiskoláinak képviseletében, három felső tagozatos diákok alkotta csapatok mérték ­össze tudásukat.

A városi kulturális központban dr. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere köszöntötte gyerekeket, akik az előtérben a „Zöld sziget” nevű természetismereti interaktív játékokkal tehették próbára magukat. A színházteremben Sz. Tóth Erika, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának környezeti-nevelési munkatársa a környezettudatos magatartásra interaktív foglalkozások keretében hívta fel a helyi óvodások figyelmét, majd később az általános iskolásoknak „Környezettudatos és fenntartható életmód” címmel tartott előadást. A rendezvény ideje alatt a kulturális központ előtti füves területen folyamatosan működött egy „Öko-labirintus”.

Szemétből Kincset!

A nap zárásaként a kulturális központ által korábban meghirdetett pályázatra beérkezett ötvenöt alkotás anyagából nyílt tárlat mely május 11-ig várja az érdeklődőket. A „Szemétből Kincset!” című pályázat felhívására olyan művekkel lehetett jelentkezni, amelyek amellett, hogy környezettudatosságra figyelmeztetnek minket, jól példázzák azt is, hogy a hulladék sem mind szemét, hiszen lehet esztétikailag szép tárgyakat, vagy hasznos, akár viselhető ruhákat is készítenünk belőle. A végeredményt óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos kategóriában szakértő zsűri értékelte, amelynek nevében Alvári Dóra művésztanár adta át a megérdemelt díjakat.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!