Sajóbábony hírei

2011.09.28. 15:40

Három új beruházás Sajóbábonyban

Sajóbábony - A Sajóbábonyi Vegyipari Park területén három, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult beruházás projektzáró rendezvénye volt kedden.

Sajóbábony - A Sajóbábonyi Vegyipari Park területén három, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult beruházás projektzáró rendezvénye volt kedden.Az ÉMK Kft. egy égetési maradékanyag lerakót alakított ki a pályázat segítségével 192 millió forint összegből, amely azért vált szükségessé, mert az első lerakó megtelt. Az égetőmű továbbműködéséhez ugyanis elengedhetetlen a lerakó, és a cég nem akarta a salakanyagot Sajóbábony településen átszállítani távoli lerakókba, hanem inkább helyben alakít ki magának tárolót. Az új lerakó egy téglatest alakú, 12.000 m³ térfogatú vasbeton szerkezetű építmény és előreláthatólag 10 év alatt fog megtelni.

A másik beruházást a „KIS” Szerelő és Kereskedő Kft. valósította meg. Épületkorszerűsítésre fordítottak 58,3 millió forintot, amelynek 50 %-a volt az önrész. A fejlesztést az tette indokolttá, hogy a vállalkozás mindennapi működése során számos esetben tapasztalta a korszerűtlen épület hátrányait, mely nem tette lehetővé a cég jelenlegi kapacitásbővítését. A beruházás révén az épület gazdaságosabbá vált, szigetelték a falakat, nyílászárókat cseréltek, fűtési rendszert építettek ki, korszerűsítették a villamos hálózatot és új padozat került kialakításra. A felújítási munkálatok három fő épületrészt érintettek: pala-csarnok, forgácsoló műhely, irodahelyiségek. 

A harmadik nyertes pályázat pedig a KISCHEMICALS Kft-ben valósult meg. A vállalkozás 2008-ban jött létre 6 fővel, amely mára már egy több mint 4 milliárd forint éves árbevételű, 130 főt foglalkoztató cégé fejlődött. 2010-ben kezdték el a Diuron növényvédőszer újragyártását két gyártósoron. A beruházás közvetlen célja az elavult gyártási kapacitás korszerűsítése, és a termelés 2200 t/év szintre való felfuttatása 2014-re. A projekt összköltsége 213 millió forint volt, amelynek felét a cég biztosította, mint önrész. A beruházás révén 20 új munkahely is teremtődött.

- S. S. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!