Hirdetés

2024.07.01. 13:42

Mihamarabb munkába állnál? Nézz körül a betanított munkakörök között Ózdon és környékén!

A betanított munkalehetőségek számos különböző élethelyzetben lévő álláskereső részére szolgálhatnak hosszú távú vagy átmeneti megoldásként. Mutatjuk, hogy pontosan melyek is ezek, valamint hozunk egy összefoglalót azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú betanított munkalehetőségekből válogathatsz Ózdon és környékén!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen helyzetekben lehet ideális megoldás betanított munkát vállalni?

A betanított munkák legnagyobb előnyét egyértelműen a könnyű elérhetőségük jelentik. Nem igényelnek sem végzettséget, sem pedig tapasztalatot, így ideális választás lehet azok számára, akik nem rendelkeznek semmilyen előképzettséggel. Ezenfelül pedig a frissen végzett pályakezdőknek is érdemes lehet elgondolkodniuk a betanított munkákon, hisz az itt szerzett tapasztalatok vagy akár ismeretségek megkönnyíthetik a későbbi helyezkedésüket a munkaerőpiacon.

A betanított munkák ráadásul átmeneti megoldásként is funkcionálhatnak, például pályaváltók számára, akiknek még nem sikerült elhelyezkedniük újonnan elsajátított szakmájukban. Sőt, a betanított állások gyakran kínálnak lehetőséget szezonális, részmunkaidős vagy egyéb időszakos munkavégzésre, ami szintén kedvező feltétel lehet több különböző élethelyzetben lévő álláskereső számára is.

Gyakran elérhető betanított munkalehetőségek Ózdon és környékén

A betanított munkalehetőségek gyakorlatilag állandó szereplői az állásportálok kínálatainak, és ez Ózd és környéke vonatkozásában sincs másként, kattintson amennyiben érdeklik ezek a lehetőségek: link. Ezen belül is az egyik leggyakrabban előforduló pozíciónak talán az operátori vagy gyártósori szerelői állásokat tekinthetjük, amelyek előfordulására egyébként a város álláspiacával foglalkozó ozdallas.hu felületén is számos alkalommal volt már precedens.

Az ilyen munkakörök kapcsán általában gyári vagy termelői környezetben ellátandó összeszerelői, csomagolói, válogatói, minőségellenőrzési vagy egyéb hasonló tevékenységekről van szó. Jellemző, hogy a gyári munkába állás kezdetekor a dolgozók átfogó betanítást kapnak ezen feladatokra vonatkozóan, vagyis valóban nincs szükség előzetes tapasztalatokra. Fontos ugyanakkor a megbízhatóság, a szabálykövető magatartás, valamint a gyakran többműszakos munkavégzésből adódóan a nagyfokú rugalmasság is.

Hasonlóan gyakran elérhető betanított munkának számítanak a takarítói állások is. Ezek a pozíciók számos változatosságot mutathatnak, többek között a munkavégzés helyszínére, a beosztásra, valamint a munkaórákra vonatkozóan is. Mindez azt jelenti, hogy a takarítói állások között azoknak is érdemes szétnézniük, akik részmunkaidőben dolgoznának, esetleg a délutáni és éjszakai munkavégzés lehetőségét keresik. Az elvárások jellemzően ezen állások kapcsán is egyszerűek: önállóságot, precizitást és a munkára való igényességet keresik a munkáltatók a pályázókban.

Mindemellett pedig ugyancsak fontos említést tenni a raktárakban betölthető betanított munkakörökről, különös tekintettel például az anyagmozgatói pozíciókra. Ezekben az esetekben a munkavégzés fókuszában általában a kiszállítandó áruk összekészítése, a bejövő áruk lepakolása, a készletkezelés, valamint az általános raktári rend fenntartása áll. A jelentkezőktől rendszerint elvárt a jó fizikum és állóképesség, a kitartás, továbbá az alkalmazkodóképesség. A végzettségeket tekintve pedig a targoncás jogosítvány hatalmas előnyt jelenthet a pályázatok elbírálása során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában