Hirdetés

2024.06.20. 13:49

Milyen munkalehetőségek az adminisztrációs szakmában Magyarországon?

Az adminisztrációs szakma olyan nagy területet ölel fel, ami szinte minden irodai munkahelyen elkerülhetetlen – de akár még olyan iparágakban is, ahol a munka java része nem az irodában zajlik. Nincs hiány az álláslehetőségekből, de van egyfajta átalakulás is a területen – automatizáció, mesterséges intelligencia, otthoni munkavégzés, és így tovább. Nézzük, mivel kell ma számolnia egy adminisztrátori pozícióra pályázó álláskeresőnek!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

Adminisztrációs irodai munka: nem csak a fővárosban lehet állást találni

A munkalehetőségeket sok esetben Budapesthez és a fővároshoz kötik, főként az irodai pozíciókat illetően. Ez néhány esetben jogos, sokszor azonban nem teljesen. Irodák és adminisztrátori feladatok pedig szerte az országban adódnak – legyen az Borsod-Abaúj-Zemplén területén, vagy épp a nyugati határtól nem messze, Győr vagy Sopron területén. Amennyiben erre keresel állást, a https://sopronallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka linkre kattintva érdemes körülnézni, de egyéb kategóriákra is szűrhetsz a SopronAllas.hu oldalán.

Az adminisztrátor feladatai és hatásköre, jelentkezési feltételek és karrierlehetőségek

Az adminisztrátorok munkája igencsak sokrétű, és alaposságot, precizitást, odafigyelést követel meg. A dokumentumok kezelésétől kezdve az ügyfélkapcsolatokig széles a hatáskör. Az adatbevitel, a levelezés, a mindennapi irodai teendők elintézése egyaránt a fő feladatok közé tartozik. Mondhatni, rendet kell tartani a papírok, levelek, dokumentumok és adatok sokaságában.

A jelentkezéshez középfokú végzettség (érettségi) megléte és alapszintű számítógépes ismeretek is jó eséllyel kelleni fognak, de a nyelvtudás vagy a diploma megléte további előnyt – és akár magasabb fizetést – is jelenthet. Ami a karrierlehetőségeket illeti, egy adminisztrációs pozíció jó kiindulópont is lehet egy magasabb szintű irodai poszt eléréséhez – mint például a titkárságvezető vagy a projektkoordinátor.

Adminisztráció helyett automatizáció, iroda helyett home office? Mit hoz a jövő?

A digitális átalakulás és napjaink “őrült” menete természetesen az adminisztrációs irodai munka területére is hatással van, sőt, kifejezetten erősen befolyásolja azt. A szakma jelentősen átalakul, de azt nem lehet mondani, hogy a jövőben ne lenne fontos az adminisztráció, sőt, az adatok és az elemzések még inkább egyre nagyobb figyelmet kapnak. A terület viszont erősen más lesz, a digitális eszközök használatát muszáj lesz elsajátítani, valamint fejlődni a korral, új kompetenciákat elsajátítani és így tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában