Hirdetés

2023.04.12. 23:00

Egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, erre érdemes odafigyelni

Az egyesüléssel járó technikai, informatikai átállás miatt bankszünnapok lesznek.

PR-cikk

Három éve tart a Magyar Bankholding keretében az a fúziós folyamat, amely április 30-án zárul, ekkor egyesül az MKB Bank és a Takarékbank. Ennek eredményeként Magyarország második legnagyobb, magyar tulajdonú pénzintézete jön létre, amely MBH Bank néven és új arculattal működik majd. Április 27. és május 2. között nem egybefüggően, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak az egyesülő tagbankok, illetve május 1-től az egységes MBH Bank is. Minderre az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása miatt van szükség. A gördülékeny ügyintézés fenntartása érdekében a bankcsoport folyamatosan tájékoztatja csatornáin az ügyfeleket a legfontosabb tudnivalókról. Amennyiben az említett két banknál van számlája vagy hitele, ellenőrizze e-mail postafiókját, mert a bankok e-mailben részletes információkat küldtek az átállási hétvégéről.

Átállások várhatóak

Az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését övező napokban a bankcsoport tervezetten és ütemezetten állítja át egyes informatikai rendszereit. A műveletek gördülékeny végrehajtása érdekében 2023. április 27. és május 2. között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tartanak. Az ügyfelek ezen időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak igénybe venni.

A május 1-jei hosszú hétvége miatt fontos tudni, hogy nem érinti az átállás a fizikai betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást, mindezek az egyesülési hétvége alatt zavartalanul működnek. Az egyesülés következtében nem változik meg az MKB Bank és a Takarékbank ügyfeleinek fizetési számlaszáma sem. A használatban lévő, érvényes bankkártyákat az átállási hétvégén és azt követően is használhatjuk.

Woman hand holding credit cards and using smartphone for shopping online with payment on internet banking.
Forrás: Magyar Bankholding Zrt.

Mire kell figyelni?

Az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízások tekintetében leállásokat tapasztalhatnak a két pénzintézet ügyfelei az átállás idején. Április 28-án a bankfiókok rövidített nyitvatartással üzemelnek. A kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben rövidebb szolgáltatáskiesések fordulhatnak elő. Az ütemterv alapján május 1-jén, hétfőn 14 órára áll vissza a megszokott működés a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom és a kártyahasználat terén. Május 2-án, kedden a bankfiókok már nyitva tartanak, és a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető az ügyintézés.

Korszerű fiókmodernizáció

Modern, több szakértőt alkalmazó, országszerte egységes szolgáltatási színvonalat biztosító, elsősorban tanácsadásra épülő fiókhálózat kialakítása a célja az MBH Banknak. Ennek érdekében a májusi egyesülést követően, az év során megújulnak a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok, amelyek az MBH Bank arculatával működnek majd tovább. A bank ügyfelei valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán, internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben is az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak majd május 1-jétől, az MKB Bank és a Takarékbank korábbi arculatát kivezetik. Az egyesült nagybank az ország egyik legnagyobb fiókhálózatával és az egyik legkiterjedtebb ATM-hálózattal fog rendelkezni. Az új bank célja, hogy mindenki számára elérhető, közérthető és rugalmasan fejlődő, korszerű pénzügyi szolgáltatásaival, folyamatosan bővülő termékpalettájával kiszolgálja a lakossági- és vállalati-intézményi ügyfeleit.

Jó tudni

A Takarékbank ügyfelei a bank holnapján (www.takarekbank.hu) megtalálható elérhetőségeken, a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 1 311 3110-es telefonszámon, illetve a bankfiókokban személyesen kaphatnak tájékoztatást.

Az MKB Bank ügyfelei a bank honlapján (www.mkb.hu/lakossagi) megtalálható elérhetőségeken, Telebankon a belföldről hívható 06 80 350 350-es vagy a külföldről hívható +36 1 373 33 99-es telefonszámokon, vállalati ügyfelek esetén kapcsolattartójuknál, illetve a bankfiókokban személyesen kaphatnak tájékoztatást.

Postahelyen kötött bankszámlaszerződés kapcsán a Magyar Posta Zrt. honlapján (www.posta.hu), valamint a bank ezen ügyfélkör számára megadott telefonos elérhetőségén (belföldről: 06 1 3600 366, külföldről: +36 1 3600 366) tájékozódhatnak az érintettek.

2023. május 1-jétől az MBH Bank honlapja a www.mbhbank.hu címen lesz elérhető. A bank központi ügyfélszolgálati telefonszáma a 06 80 350 350, külföldről hívható telefonszáma +36 1 373 33 99. Az MBH Bank levelezési címe: 5601 Békéscsaba, Postafiók 521., központi e-mail címe: [email protected].

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában