Hirdetés

2021.12.11. 10:30

A MÁV-Volán-csoport 2021-es fejlesztései Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Közel másfél éve közös úton jár a MÁV-Volán-csoport, ami Magyarország legnagyobb közösségi közlekedési vállalataként csaknem 800 millió utast szállít évente. Közös cél, hogy hosszú távon létrejöjjön az egységes és összehangolt autóbuszos és vasúti menetrend, az egységes jegy- és tarifa rendszer és utastájékoztatás. A 2021-es évben számos közös fejlesztés valósult meg az országban ennek érdekében. A forgalomba álló új járműveknek, a megújuló vasút- és busz állomásoknak, a korszerűsített pályaszakaszoknak, a bevezetett új menetrendeknek és a kedvezményes díjtermékeknek köszönhetően a fenntarthatóbb közösségi közlekedést választó utasok számára egyre jobb utazási feltételeket biztosít a vállalatcsoport.

PR-CIKK

„A MÁV-Volán-csoportnál a magyar vasút 175. jubileumi évében, a Vasút Európai Évében, 2021-ben is a modern és versenyképes közösségi közlekedésért dolgoztunk. Fenntartható és utasbarát szolgáltatásaink fejlesztéséért megyéinkben új járműveket állítottunk forgalomba, optimalizált és összehangolt vasúti és közúti menetrendet alkottunk, fejlesztettük szolgáltatásaink színvonalát, pálya- és állomásfelújításokkal javítottunk a menetrendszerűségen. A MÁV-Volán-csoport egy nagy, összetartó szervezet, melynek célja közös: megteremteni hazánkban a modern közösségi közlekedést, melyben a MÁV és a Volánbusz együtt szolgálja az utasok érdekeit és a környezetvédelmet.”  - mondta lapunkban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. 

Kiemelte: 

Korunk legnagyobb változása a klímaváltozás megállítása, ennek keretében a széndioxid kibocsájtás csökkentése, a gazdaság és a társadalom működésének fenntarthatóvá tétele. Fejlesztéseink mellett, amelynek keretében a széndioxid kibocsájtásunkat jelentősen tudjuk csökkenteni nagyon fontos az, hogy a fogyasztókat, az utasainkat is rábírjuk arra, hogy az egyéni közlekedési módok helyett válasszák a sokkal fenntarthatóbb közösségi közlekedést, a vasúti vagy a közúti buszos közlekedést.

Állomásfelújítás

Sárospatakon, Perkupán, Alsóboldván és Taktaharkányban az önkormányzatokkal együttműködve gondozottabbá, tisztábbá és esztétikusabbá tettük a vasútállomásokat, megállóhelyeket.

Magyar Falu Program

A Magyar Falu Program keretében Mádon a vasútállomás épületét és annak környezetét megújítjuk, Jósvafő-Aggtelek megállóhelyen közös peront alakítunk ki a buszok és a vonatok számára, hogy könnyebb és gyorsabb legyen az átszállás.

A megye további 15 vasútállomásán – Abaújszántó, Abaújszántói fürdők, Alsóboldva, Bódvaszilas, Borsodszirák, Golop, Hejőkeresztúr, Komjáti, Perkupa, Rátka, Szalonna, Szendrő, Szendrő felső, Tállya és Tornanádaska – telepítünk fedett kerékpártárolókat, esőbeállókat és padokat, valamint az utastájékoztatási felületeket is megújítjuk.

 

IC+ család

 

A másodosztályú IC+ kocsik mellett már az új 1. és prémium osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel berendezett IC+ kocsiban is utazhatnak utasaink a kör-InterCity-ken, valamint a Sátoraljaújhely–Miskolc–Budapest vonal egyes IC járatain is.

 

Menetrendfejlesztés

 

December 12-től két óránként közlekedik InterCity járat Budapest – Kassa között, érintve a felújított miskolci Tiszai pályaudvart. 

A miskolci és szerencsi utasok számára a korábbiaknál kényelmesebb, komfortosabb, nyíregyházi átszállás nélküli közvetlen reggeli és esti összeköttetési lehetőséget biztosít a Délibáb InterCity a Miskolc–Szerencs–Debrecen–Szolnok–Budapest útvonalon.

Április 11-től a Miskolc és Szerencs közötti szakaszon pót- és helyjegy nélkül lehet igénybe venni a Keleti pályaudvar—Miskolc—Nyíregyháza—Debrecen-Szolnok—Nyugati pályaudvar között közlekedő úgynevezett kör-InterCity-ket.

Nyár óta Miskolc és Onga között az autóbuszjáratok napközben óránként, csúcsidőben 20 percenként indulnak, hétvégén is több járat szállítja az utasokat.

A kirándulóknak hétvégente új, menetrend szerinti buszjáratok közlekednek Miskolc és a Bükk-hegység egyik kedvelt turisztikai célpontja Bánkút között.

A Bükk-hegység és a főváros autóbuszos kapcsolatának javítása céljából szabad- és munkaszüneti napokon egyes járatok meghosszabbított útvonalon, Budapest–Eger–Bükkszentkereszt–Lillafüred–Miskolc útvonalon közlekednek.

Tavaly decembertől Eger–Mezőkövesd–Miskolc útvonalon az autóbuszok egész nap óránként indulnak, és Mezőnyárád érintésével közlekednek, valamint Sátoraljaújhely térségében is egyenletesebb kínálatot biztosító buszmenetrend, rendszeres vasúti csatlakozások, új járatok segítik az utasokat.

A részletekért kattintson IDE!

VONAT-BUSZ átszállójegy

 

Polgár és Tiszaújváros térségében vezettük be az első VONAT-BUSZ átszállójegyet, azok számára, akik Mezőkövesden váltanak buszról vonatra és fordítva.

Ezzel egyidejűleg Mezőkövesden összehangoltuk az InterCity vonatok és buszok csatlakozási idejét. A Volánbusz a menetrendi kínálata átalakításával Nyíregyháza és Eger között kétóránként interregionális buszjáratokat közlekedtet. Ezekkel biztosít csatlakozást Mezőkövesden a Budapest felé, illetve felől közlekedő Hernád-Zemplén InterCity vonatokra.

A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb átszállást és számos viszonylaton egyszerűbb eljutást biztosítunk. Az utasok a vasúttársaság pénztáraiban és online felületén egyaránt megvehetik a VONAT-BUSZ átszállójegyet.

 

Új buszok

 

Idén összesen 53 új járművel bővült a Volánbusz állománya a megyében. Az új buszokkal évente 26 milliónál is több utasunk számára tesszük biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatásunkat. A modern buszok sokkal kevesebb károsanyagot bocsátanak a környezetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában