Szponzorált tartalom

2021.10.31. 08:00

Szegregált Élethelyzetek Felszámolása Semjén Településen

Sikeresen befejeződött Semjén Község Önkormányzata az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül az EFOP-1.6.2-16-2017-00114 jelű, „Szegregált élethelyzetek felszámolása Semjén településen” tárgyú felhívásra benyújtott projektje.

 

SEMJÉN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: EFOP-1.6.2-16-2017-00114

A projekt konzorciumban valósult meg, a résztvevő partnerek: Semjén Község Önkormányzata és a Semjéni Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület.

A projekt főbb céljai

 • Jelenléten alapuló szociális munka biztosítása: a projekt keretében 2 fő szociális munkás teljes munkaidőben, szociális asszisztens, és mentor segítette a szegregátumban élőket.
 • Csillag-szolgáltató pont: az önkormányzat a szegregált területen élők számára fürdési-, mosási lehetőséget, valamint információs közösségi teret biztosított.
 • Egészségügyi szolgáltatások elérésének javítása: rendszeres egészségügyi szűrések szervezése, felvilágosító programok és tanácsadás megvalósítása, drog- és alkoholproblémák és dohányzásról való leszokás segítése, szemészeti szűrés és rákszűrésre került sor
 • Családi életre felkészítő programok, tréningek szervezésére is sor került.
 • Felnőttképzés: az aktív korú lakosság körében a helybeli igényekhez alkalmazkodó szakmák oktatása. A projekt keretében 50 fő különböző képzéseken vett részt az alábbi megoszlás szerint: kőműves (10 fő), falusi vendéglátó képzésben (15 fő), valamint informatika tanfolyam indult, amelyen 25 fő vett részt.
 • Szociális, gyermekjóléti szolgáltatások, közösségfejlesztés: a helyi társadalmi integrációt és helyi közösséget erősítendő programok szervezése, mint falunap, családi rendezvények, kirándulás és táboroztatás. Pedagógusok és korai fejlesztő szakemberek bevonásával az óvodás és iskoláskorú gyermekeket segítették a képesség és készségfejlesztésben, jobb tanulmányi eredmény elérésében.
 • Lakhatási körülmények fejlesztése: lakossági fórumokon keresztül megtörtént a helyi szociális bérlakás-rendszer kidolgozása, a potenciális jelentkezők számára tréningek, képzések biztosítása. A bérlakás rendelet elfogadását követően 32 fő költözhet majd az újonnan épült szociális bérlakásokba.
 • (PR cikk)

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában