hirdetés

2021.10.26. 09:45

Jó döntés volt Miskolcra jönni

A Chervon Auto az első Kínán kívüli beruházása a cégnek.

20211013 Miskolc Fotó: Ádám János/ÁJ, Észak-Magyarország Simon Waechter a Chervon Auto menedzsere.

Fotó: Ádám János

A Chervon Auto-t a Chervon csoport részeként 2012-ben hozták létre, a profilja különböző modulok, alkatrészek gyártása az elektromos meghajtású járművek számára – mondta el Simon Waechter, stratégiai projekt menedzser. Az alapítás óta egy nagyívű fejlődés, növekedés ment végbe, mely azt eredményezte, hogy az autóipari szegmensben 2020-ra már 250 millió dolláros árbevételt könyvelt el a cég és a Kínában alkalmazott munkavállalók létszáma 2600 fő. 2019-től jegyzik a sanghaj tőzsdén a vállalat részvényeit, ettől az időszaktól kezdve egy újabb növekedési fázis következett, egymás után nyíltak a Chervon Auto új egységei.

Két alapelv

A vállalt működése a kezdetektől két alapelven nyugszik. Az első a dolgozók és a vezetők vállalkozói szemlélete és a növekedés iránti elkötelezettsége és a második ezzel összhangban, hogy hogyan csökkentsék a károsanyag kibocsátást a cég és a vásárlók oldaláról is a termékeken keresztül – hangsúlyozta a menedzser.

Ezek alapján döntött úgy a vállalat vezetése, hogy Magyarországon hoz létre új egységet, mert egyszerre látnak fejlődési potenciált Magyarországon és a Kelet-Közép-Európai régióban és egyúttal részt tud venni a vállalat a környezetbarát járművek további fejlesztésében, illetve az ehhez kapcsolódó akkumulátorok gyártásában. Ez egy nagyon fontos lépés, befektetés a vállalat életében, mert ez az első Kínán kívüli beruházása a cégnek. Nagy örömmel tekintenek affelé, hogy együttműködjenek a magyar kollégákkal és Miskolc várossal. Simon először duális képzésen vett részt Németországban és ennek részeként Dubaiban MBA képesítést szerzett és így jutott el Sanghaj-ba és ott három éve dolgozik a Chervon csoport munkatársaként. Először a fejlesztési projektekben segített, startégiai feladatok tervezésében vett részt, majd ezt követően az utóbbi egy évben stratégiai befektetési igazgatóként irányítja a vállalat globális terjeszkedését.

Fontos projektek

Mostanra a munkaköre egészen széleskörű onnantól kezdve, hogy azonosítsa és megtalálja a megfelelő területet az új beruházásokhoz, egészen a gyárak átadásáig ő felel ezekért a fontos projektekért. Úgy gondolja, hogy ő megfelel annak a munkavállalói típusnak, akikre számít a Chervon csoport, a Chervon Auto mind Kínában, mind Magyarországon és olyan fiatalokra számítanak, akikben megvan az a vállalkozó szellem, hogy új dolgokba fogjanak és tovább vigyék a cég lendületét. Számára azért is nagyszerű lehetőség mindez, mert ő egyike az első európai munkavállalóinak a Chervon csoportban és egyfajta hídként, összekötőként is tud dolgozni, azért mert megismerte a kínai üzleti kultúrát és össze tudja kapcsolni ezt a magyar kollégáknak a működésével és így tudnak együtt sikeresek lenni.

A lehetséges helyszínek elemzése során, már a kezdeteknél nagyszerű támogatást kaptak a magyar államtól, a befektetési ügynökségtől és a helyi önkormányzattól is annak érdekében, hogy ezt a döntést meghozzák és ez a támogatás továbbra is működik. Úgy gondolja, hogy ez a pozitív hozzáállás amit tapasztalt, lehetővé teszi a projekt megfelelő előrehaladását, jó döntés volt Miskolcra jönni.

A folyamat 2020 elején kezdődött, kicsit a vírushelyzet visszafogta, lelassította a projekt lépéseket. Fontos kihangsúlyozni, hogy magyarországi céget választott az építkezéshez a csoport. Jelenleg a talajelőkészítés, az alapozás zajlik, hamarosan a tartóoszlopok behelyezése is megtörténik, a tervek szerint jövő év májusára lesz kész a gyár és a második és a harmadik negyedévben kerül sor az első gyártás beindítására. Különösen a folyamat elején megnehezítette a helyzetet a vírus, mert a kínai kollégák nem tudtak ide utazni, de ők is nagyon rugalmasak voltak, hogy távolról közreműködve sikerüljön a beindulás.

Magyar közreműködők

A gyártási alapelv az, hogy a termék Magyarországon készül, magyar munkatársak közreműködésével és lehetőség szerint magyar beszállítók igénybevételével. A toborzás során az új munkavállalók kiválasztásnál is ezt tartják szem előtt, várhatóan csaknem az összes munkatárs magyar lesz. Figyelembe véve a jelenlegi vírushelyzetet és a fennálló geopolitikai lehetőségeket arra törekszenek, hogy az ellátási láncokban lévő valós és lehetséges kockázatokat úgy kezeljék a gyártó cégek, hogy a lehető legközelebbre hozzák a beszállítókat, hogy ezeknek a problémáknak elejét vegyék. Bár eddig a munkája nagyon felemésztette az idejét, így nem igazán volt lehetősége körülnézni a környéken, de tetszik amit látott a belvárosból, tudja hogy a közelben van Bükk hegység és a nemzeti parkok és nagy rajongója a magyar boroknak, ebben az irányban szeretne többet megtudni a helyi specialitásokról – fejtette ki a menedzser.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában