Szponzorált tartalom

2021.10.15. 20:28

Határon átívelő tudáscsere Miskolcon

Határon átnyúló tudáscsere a minimál-invazív sebészeti módszerről és a modern ellátásról címmel ukrán–magyar együttműködési program indult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közreműködésével.

Forrás: MK

A projekt fő feladata az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása, a Magyarország és Ukrajna közötti ismeretek átadásával, a technikai felszerelés fejlesztésével.

A projekt emellett kiterjed az eszközpark fejlesztésére is, így – európai viszonylatban is – csúcsminőségűnek számító digitális intraoperatív- és konferenciaeszközöket szereznek majd be a kórházak – ismertette Dr. Tóth Imre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató-helyettese.

Hozzátette: Miskolc az úgynevezett minimál-invazív műtéti eljárások területén országos viszonylatban az élen jár, ezáltal az ukrajnai kollégáknak értékes szaktudással szolgálhatnak, mindeközben ők pedig egyéb beavatkozási típusoknál nyújtják számunkra ugyanezt.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában