hirdetés

2021.09.01. 12:29

Megvalósult a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Átadták a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolát.

Fotó: Ádám János

A munkálatok 2020-ban kezdődtek az önkormányzat „Energetikai Korszerűsítés Felsőzsolcán” című projektje keretében és kiegészültek a református egyház által finanszírozott további fejlesztésekkel.

Az intézménynél az elsődleges cél az energetikai korszerűsítéssel az volt, hogy az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkenjenek, hatékonyabb legyen az energiafelhasználás. A 140 millió forint értékű fejlesztés során többek között a homlokzati és lábazati falak hőszigetelése, a padlásfödém szigetelése, külső nyílászárók cseréje, valamint napelemes rendszer kiépítése valósult meg – mondta Szarka Tamás polgármester, aki az átadáson megköszönte a református egyház támogatását.

Nagy György, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola igazgatója az átadást követően elmondta, hogy a fejlesztés a gyermekeknek is jó, mert azt tapasztalják, tanulják meg, hogy az energiaforrásainkkal takarékosan, gazdaságosan kell bánni. – Ezzel elindítjuk őket a környezettudatos nevelés felé, illetve példaként is ezt állítjuk eléjük. –fogalmazott az igazgató.

A felújított intézményt, melynek udvara egy kisebb játszótérrel továbbá egy műfüves pályával is gazdagodott, kedden délután adta át városunk polgármestere Szarka Tamás, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, és Nagy György igazgató. Az intézmény tanulóira, dolgozóira és a megjelentekre Alexa Gábor református lelkész kérte isten áldását.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában