Szponzorált tartalom

2021.09.03. 20:52

Elkészült a vízelvezető rendszer

A községben a legfontosabb feladat az infrastruktúra fejlesztése.

Kondó községben a pandémiát követően végre lehetőség nyílik a hagyományos rendezvényeink megtartására.

A lakosság a tavalyi programok elmaradását és a bevezetett korlátozásokat is fegyelmezetten, megértéssel fogadta, melyért hálás vagyok. Az elmúlt évben egyedül a falunapot sikerült megrendeznünk, melyet a lakosok aktív részvétele mellett, jó hangulatban töltöttünk el – mondta el Fajder Gábor Kondó polgármestere.

Fejleszteni az infrastruktúrát

A községben a legfontosabb feladat az infrastruktúra fejlesztése. A távlati tervünk, hogy a gyönyörű természeti környezetben fekvő kis falunk idővel turisztikai célponttá váljon, melyhez a község útjainak és az önkormányzati tulajdonú épületek állagának javítása elsődleges fontosságú emelte ki a polgár mester.

A Magyar Falu program keretében megújult az orvosi rendelő

A falu életét időről-időre megkeserítette a lezúduló jelentős mennyiségű csapadék, mely rendszeresen elárasztotta a házainkat jelentős kárt okozva ezzel. A Területfejlesztési Operatív Program keretében sikerült tavaly ősszel elkezdeni a községben a csapadékvíz elvezető rendszer kialakítását. A munkálatok a napokban fejeződnek be és sor kerülhet a 3123 méter hosszú rendszer átadására. Ezzel egyidőben a Szabadság utcai járda is megújult, szintén pályázati támogatásból. Mindig kiemelt figyelmet fordítottunk idősebb lakosainkra, valamint a rászorulók segítésére, mely az elmúlt pandémiás időszak alatt különös hangsúlyt kapott.

Éppen ezért jó hír, hogy a napokban szolgálatba áll falugondnokunk, és a község egy új falubusszal is gazdagodik, így a jövőben az önkormányzat hatékonyabban szolgálhat a lakosság javára. A Belügyminisztérium támogatásával további járdaszakaszok felújítására kerül sor a Szabadság és Kossuth Lajos utcán. Folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket, a település folyamatos fejlesztése érdekében.

Több pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Program keretében is. Terveink között szerepel idős lakosaink köszöntése, melyet idén végre egy színvonalas rendezvény keretében, szeptemberben tervezünk megtartani – jelezte Fajder Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában