szponzorált tartalom

2021.08.13. 11:37

Milyen speciális bankszámlák találhatóak a piacon? Mutatunk néhányat.

- A hazai bankszektor egy meglehetősen kompetitív piac. Jó hír, hogy ez a verseny arra kényszeríti a banki szereplőket, hogy minél jobb szolgáltatást nyújtsanak, minél olcsóbban, figyelembe véve az ügyféligényeket. Egyre több olyan újítással, megkülönböztetéssel igyekeznek élni, mely valódi értéket jelenthet az ügyfeleknek.

Forrás: Egészségügyi dolgozók speciális számlacsomaggal/pexel.com

Speciális számlacsomagok valódi előnnyel

Az egyedi bankszámláknál többnyire egy adott ügyfélcsoportot céloznak a hitelintézetek. Ez a csoportosítás lehet jövedelemhez, korhoz, bankolási szokásokhoz vagy éppen hivatáshoz köthető. Összességében az előnye ezeknek a számlacsomagoknak, hogy az adott csoport szokásait, jellemzőit veszik figyelembe, így is növelve a személyre szabott szolgáltatásélményt.

Jóváíráshoz köthető bankszámlák, másnéven prémium számlacsomagok

Ebben az esetben általában bizonyos jóváírási szinthez köti a bank, hogy megnyithatjuk-e az adott prémium számlát. Amennyiben jelenleg még nem áll módunkban hasonló bankszámla megnyitása, érdemes ezt a későbbiekben is észben tartani. Javasoljuk, hogy évente kerüljön felülvizsgálatra a bevételi oldalunk ennek érdekében, hisz számos kedvezményben részesülhetünk.

Ha lehetőségünk van hasonló számla nyitására, általában kedvezőbb kondíciókkal vezethetjük a számlánkat. Találunk olyan számlacsomagot a piacon, ahol korlátlan ingyenes tranzakciót, vagy havi 4 ingyenes készpénzfelvételt is biztosíthat a bank. Ami különösen jó hír lehet, hogy nincs külön korlátozva a hitelintézet által a díjmentes készpénzfelvétel felső határa, így ezzel jelentős összeget megtakaríthatunk.

Üzletember prémium bankszámlával
Fotó: pexel.com

 

Korhoz köthető bankszámlák, például diákszámlák

A diákszámlák általában szintén kedvezőbb számlavezetéssel és egyéb kedvező kondíciókkal párosulnak. Legkésőbb az egyetem megkezdése előtt szinte kötelező a bankszámla megléte, hiszen így tudjuk rendezni az esetlegesen felmerülő költségeket, például a tandíjat, vagy vizsgára való jelentkezést. Természetesen nem csak kimenő tranzakciókra számíthatunk az egyetem alatt, hiszen az ösztöndíjak vagy diákmunka esetén is a bankszámlára lesz szükségünk.

Használati szokásokhoz köthető bankszámlák

A legtöbb bank számlakínálatát megvizsgálva az a következtetés vonható le, hogy beszélhetünk kifejezetten személyes ügyintézést vagy digitális ügyintézést támogató csomagokról.

Ha ismerjük a pénzügyi szokásainkat, és tudjuk, hogy egy hónapban sok költséget átutalással fedezünk, készpénzt ritkán használunk, akkor érdemes olyan bankszámlacsomagot választani, melyhez alacsony, akár díjmentes tranzakciós költség párosul, még ha ez számlavezetési díjjal is jár.

Hivatáshoz köthető bankszámlák

Az utóbbi számlacsomag egy viszonylag újszerű megközelítésnek tekinthető. A piacon találkozhatunk olyan számlacsomaggal, mely például kifejezetten az egészségügyi dolgozóknak kedvez díjmentes számlavezetéssel, díjmentes bankkártyával, és díjmentes tranzakciókkal. Ennek a különleges számlacsomagnak a célja elsősorban a járványban tevékenykedő egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának a megköszönése. Természetesen azok az egészségügyi dolgozók is élhetnek ezzel a számlacsomaggal, akik kevesebb szerepet vállaltak a koronavírus szembeni küzdelemben.

A fentieknél kicsit általánosabb megoldások a dolgozói számlacsomagok, melyek kifejezetten olyan munkáltatókat céloznak, akik az adott bankkal valamilyen partneri kapcsolatban állnak.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában