hirdetés

2021.08.19. 21:15

Így tedd varázslatossá gyermeked szobáját

A bababirodalom és a nagyobb gyerekek szobája is az önfeledt játék és a nyugodt pihenés helyszíne. Minden szülő azt szeretné, ha a gyermeke jól érezné magát otthon, a saját kis kuckójában.

Forrás: babaagynemubolt.hu

A bababoltok és bútorüzletek gazdag kínálata lehetővé teszi, hogy minden elképzelésünket megvalósíthassuk. Különleges dekorációs elemek, igényes és hasznos játékok, kisbútorok tehetik teljessé a gyerekszoba kényelmét. A harmonikusan berendezett bababirodalom pedig nem csak a játék, hanem a nagy alvások színtere is lesz.

Egyedi fali dekorációk

Egy helyiség hangulatát alapvetően meghatározzák a falak színei, illetve a mintázata. Elsőre talán jó ötletnek tűnhet a gyerekszoba falainak tapétázása. A gyerekek azonban nagyon gyorsan nőnek, és nem mindig könnyű követni az életkori és ízlésbeli változásokat.

A könnyedén a falra helyezhető és eltávolítható falmatricákkal azonban könnyebb a gyermekünk kívánságait teljesíteni. Számos színben és mintában elérhetőek ezek a dekorációs matricák. Nagy előnyük, hogy nem hagynak maguk után foltot a falon. Ha a gyerkőc megunta az aktuális mintát, csupán lehúzzuk azt a falról, és jöhet is az új kedvenc!

Óriási élményt nyújt a labdamedence

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is szívesen csobbannak be a játszóházak kis labdákkal megtöltött medencéibe. Ezt az élményt az otthoni labdamedencékkel már gyermeked szobájában is megadhatod neki. A textillel borított, merev falú medencék több színben, négyzet és kör alakban is megvásárolhatóak. A labdamedencékben való játék pedig nem csak szuper szórakozás, hanem finommotorika- és figyelemfejlesztő játék is egyben.

A Babaágynemű bolt webáruház labdamedencéit olyan színes kislabdákkal rendelheted meg, amelyek biztosan nem tartalmaznak káros anyagokat. Erre oda kell figyelnünk, ugyanis a nyál vagy épp hő hatására a nem bababarát műanyagból kioldódhatnak veszélyes összetevők.

Csúszdával lesz teljes az élmény

A játszóterek egyik legnépszerűbb játéka a csúszda, hiszen a gyerekek nagyon élvezik a lefelé száguldást. Ha a szobai labdamedencét kiegészítjük egy beltéri csúszdával, az maga a játék mennyország a kicsiknek. Ráadásul még sorba sem kell állniuk, mint a játszóházban.

A csúszdázásnak számos fejlesztő hatása van. A gyerekeknek koncentrálniuk kell, ahogy fokról fokra lépkednek fel a létrán. A váltott kéz- és lábmozgás az agyféltekék közötti idegi kapcsolatokat fejleszti kiválóan. Így tehát a mindennapi csúszdázás nem csak szuper élmény, hanem nagyon hasznos időtöltés is.

Az indián sátor varázslata

A gyerekek nagyon szeretnek bunkert építeni és annak rejtélyes félhomályában játszani. Nem kell azonban felforgatni az egész lakást ahhoz, hogy a játszósátor elkészüljön. Az igazi tipik, vagyis indián sátrak mintájára készült textil bunkerek csodálatos kiegészítői lesznek a gyerekszobának. Már csak néhány zászló és puha párna kell, no és persze egy kis nassolnivaló, és már kezdődhet is a játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában