Szponzorált tartalom

2021.08.31. 06:37

Igénylik a közösségi programokat Tardon

Október elején szeretnék a hagyományos Kakasfőző Fesztivált is megrendezni.

Forrás: PH

A pandémia után az élet újraindult, az egyik legnagyobb feladat a közösségi élet újjászervezése volt, mind önkormányzati, mind egyházi szinten. Az emberek közösségbe vetett bizalma lassan kezd visszatérni, egyre nagyobb az igény a különféle programokra, rendezvényekre, közös együttlétekre – fejtette ki Kleszó Tibor, Tard polgármestere.

Úrnapi sátor készítése
Fotó: PH

Örülünk annak, hogy a tavalyi nyertes pályázatoknak köszönhetően a könyvtárunkat felújított épületbe, új bútorok közé tudjuk költöztetni. Pályázatot nyújtottunk be a könyvtár eszközfejlesztésére, korszerűsítésére. Ennek keretében a könyvtár nyilvános szolgáltatási tereiben elhelyezett új bútorok, kiegészítő berendezések, infokommunikációs eszközök beszerzésére nyertünk támogatást. A megyei könyvtárral közösen adtuk be a pályázatot. Mindemellett az új közösségi teret a fiatalabb és idősebb korosztály is igénybe veheti, lehetőséget ad az egyének és kisebb közösségek számára a találkozásra. A projekt folyamatosan zajlik, őszre tervezzük az ünnepélyes átadót – ismertette a polgármester.

További futó pályázataink közül a Magyar Falu Program keretében meghirdetett pályázatnak köszönhetően egy újabb utunk felújítására is nyertünk forrást az itt élők nagy örömére, már az idei évben szeretnénk, ha ez is megvalósulna. A jövőben szeretnénk folytatni szintén pályázati forrásból a járdák felújítását, és további közösségi tereinket is szeretnénk átalakítani, még szebbé varázsolni. Önerőből önkormányzatunk vásárolt egy telket, amely szintén alkalmas közösségi tér kialakítására. Folyamatban van az önkormányzat tulajdonában lévő szálláshely kialakítása. Szeretnénk a közvilágítást is bővíteni és fejleszteni a településen. Idén is megrendezésre kerül a Falunapunk augusztus 21-én, a rendezvény színes programokat kínál kicsik és nagyok számára is, a Falu Kenyerének megszentelésével, változatos programokkal, fellépőkkel, tűzijátékkal és utcabállal. Október elején, ha nem lesznek korlátozások, szeretnénk a hagyományos Kakasfőző Fesztiválunkat is megrendezni – fejezte ki reményét Kleszó Tibor.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában