szponzorált tartalom

2021.06.15. 14:27

Kerti munka könnyedén? Ezekkel a szerszámokkal lehetséges!

A kerti munka sokkal élvezetesebbé és gyorsabbá tehető a megfelelő kerti szerszámok beszerzésével. Összegyűjtöttük a kötelező darabokat.

Forrás: freepik.com

Az utóbbi időben a kertészkedés a reneszánszát éli, a járvány okozta bezártság miatt egyre többen kezdenek kertészkedésbe. Nem csoda, hiszen a kert gondozása nemcsak feltölt és megnyugtat, de a veteményes és a gyümölcsös isteni finomságokkal hálálja meg a gondoskodást.

De valljuk be, a kerti teendők sokszor fárasztóak és időigényesek lehetnek, ami gyorsan visszavetheti a hobbikertészek lelkesedését. Ennek azonban nem kell így lennie! A megfelelő kerti szerszámok beszerzésével gyorsabb és profibb munkát végezhetünk. Íme a legfontosabb kerti szerszámok!

Alapdarabok: ásó és lapát

Az ásó és lapát említése triviálisnak tűnhet, pedig érdemes pár szót ejteni róluk. Gyakori hiba, hogy a kezdő kertész elmegy az első barkácsáruházba, és megvásárolja valamelyik alapmodellt. Bár az olcsóbb termékek ára vonzó, mégis érdemesebb minőségibb darabot választani.

Lapát esetében a robosztus kivitel a fontos, hiszen a megmozgatni kívánt föld vagy kerti törmelék sokszor meglepően nehéz is lehet. Az ásót pedig sokkal könnyebb használni, ha T-alakú nyéllel van ellátva, és kialakított taposófelülettel rendelkezik.

A kihagyhatatlan kapa vagy kapagép

A kert gyommentesítéséhez és a talaj fellazításához szükségünk lesz egy jó minőségű kapára vagy egy kapagépre, közismert nevén rotakapára. Pici kerthez elegendő a duplafejű kapa, de aki nagyobb virágágyásokat, veteményest vagy fűszerkertet szeretne, jó döntés beruházni egy kapagépre.

A kapagép hatalmas előnye, hogy még az összetömörödött, cserepes felszínt is képes fellazítani, ami hagyományos kapával egy örökkévalóságig tartana. Választhatunk elektromos vagy benzines modellt. Előbbi előnye, hogy halkabb és nem jár együtt kellemetlen szagú kipufogógázzal, utóbbi teljesítménye viszont lényegesen nagyobb, így komolyabb felhasználásra ez a jó választás.

Fotó: freepik.com

Metszőolló: csak megfontoltan!

Ezernyi forma, méret és hatalmas árkülönbségek: nagyon nem mindegy, hogy milyen metszőollót szerzünk be! Itt sem érdemes a legolcsóbb modellt vásárolni, de az sem biztos, hogy a legdrágábbra van szükség. Mindig gondoljuk át a következőket:

  • Mit kell metszeni? Minél vastagabb és keményebb hajtásokat szeretnénk vágni, annál masszívabb metszőollót válasszunk!
  • Milyen gyakran fogjuk használni az ollót? Ha sűrűn fogunk metszeni, fordítsunk különös figyelmet a kényelmes kialakítású nyélre!
  • Ki fogja használni a szerszámot? Kisebb kézbe kisebb metszőolló való! Szükség esetén választhatunk vágás elősegítő szerkezettel ellátott terméket is, azonban ezzel általában lassabb a munka.
  • Védjük meg a növényeket a kártevők ellen!

    Nincs is annál bosszantóbb, amikor a féltve gondozott zöldségeket vagy gyümölcsöket tönkreteszik a kártevők. A permetező éppen ezért minden kertész számára kötelező darab! Ha nincs olyan sok permetezni való, és a fáink alacsonyak, akkor elegendő lehet a kézi permetező vásárlása, magas fákhoz válasszunk motoros, akkus vagy benzines permetezőt!

    Sövényvágóval pofonegyszerű a munka!

    A sövény nemcsak a kíváncsi tekinteteket tartja a kerten kívül, de az udvar dísze is lehet. Már amennyiben rendszeresen nyírjuk és nem hagyjuk elburjánzani. Ehhez viszont elengedhetetlen egy minőségi sövényvágó, amivel gyerekjáték ez a feladat is! Minél hosszabb a pengeméret, annál gyorsabb lesz a munka, de annál drágább és nehezebb lesz az eszköz is, ezért érdemes átgondolni a döntést.

    Fotó: freepik.com

    Az akkus fűnyíróé a jövő!

    Nem kérdés, hogy zöldellő, gondozott pázsithoz szükséges egy megbízható és kényelmes fűnyíró. Újdonság, hogy az eddig elterjed benzines és elektromos fűnyírók mellett ma már az akkus fűnyírók is labdába rúghatnak. Azon kívül, hogy rendkívül halkak és extra kényelmesek, a nagyobb teljesítményű modellek már akár 2000 négyzetméternyi gyeppel is képesek megbirkózni!

    A kerti szerszámokat hosszú időre vásároljuk, ezért érdemes jó minőségű, megfelelő teljesítményű modelleket választani, majd gondoskodni ezek szakszerű tárolásáról és tisztításáról. A Zákány Szerszámház webáruházában a minőségi kerti szerszámok széles választéka elérhető és kérdés esetén barátságos ügyfélszolgálat várja a látogatókat. Munkára fel!

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában