szponzorált tartalom

2021.06.23. 09:17

Káros összetevőktől mentes arcápolás

Az évek múlásával csökken a kollagén termelődése és a bőr vízfelvétele.

Forrás: manuka.store

Mindez a bőrproblémák mellett a ráncok megjelenését idézi elő. A bőrápolás mindig fontos, főleg harminc éves kor felett.

Nemcsak arra kell figyelni, hogy a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok kerüljenek a fürdőszoba polcaira, hanem arra is, hogy milyen összetevőkből állnak a készítmények. Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen összetevőket érdemes kerülni, továbbá arra is kitérünk, hogy miket érdemes előnyben részesíteni.

Etanol és szilikonok – gyakori káros összetevők

Számos arcápoló kozmetikumban található alkohol. Ezek egy része pozitív hatással van a bőrre, hiszen helyettesíthető vele jó néhány mesterséges tartósítószer. Azonban az etanol nem ilyen, hiszen szárítja a bőrt, és akár irritációt is okozhat. Szóval érdemes a boltok polcain hagyni azokat a termékeket, amelyek tartalmaznak etanolt.

Jó néhány arcápoló tartalmaz szilikonokat is, melyek az összetevők között többnyire dimethiconol, cyclomethicone és simethicone néven szerepel. A szilikonok könnyedén eredményezhetnek gyulladásokat, sőt akár ekcémát is. Ennek oka, hogy megakadályozzák a bőr légzését és eltömítik a pórusokat.

A kőolajszármazékokat tartalmazó kozmetikumokat is kerülni kell

A kőolajszármazékokat tartalmazó kozmetikumokat is érdemes kerülni, mivel megakadályozzák a bőr lélegzését és a méregtelenítését. Továbbá eltömítik a pórusokat, így gyakran eredményeznek pattanásokat és mitesszereket a bőrön. Az összetevők között a kőolajszármazékok liquidum, paraffin wax, mineral oil, paraffinum, vazelin és mineral wax néven szerepelnek.

Amennyiben az említett káros összetevők közül bármelyik szerepel a kiválasztott termékben, érdemes inkább másik után nézni. Például a Manuka.store kozmetikumait választani, melyek természetes, bőrbarát összetevőket tartalmaznak és káros anyagoktól mentesek.

A káros összetevők helyett mit tartalmazzon a bőrápoló termék?

Minden esetben a természetes összetevőket kell előnyben részesíteni. Például a manuka mézet, az aloe verát, a kókuszt, a méhmérget, a cseresznyevirágot, a rotorua iszapot, a mogyorót, a shea vajat és a zöld tea levelet. Ezek a természetes összetevők garantálják, hogy a bőr megkapja a szükséges vitaminokat, esszenciális zsírsavakat és antioxidánsokat.

Az említett jótékony összetevők segítik a bőr hidratálását, csökkentik a gyulladásokat és javítják a kollagéntermelést. Ezek együttesen hidratált, fiatalos, ragyogó és friss bőrt eredményeznek. Természetesen a megfelelő termék kiválasztásakor a káros összetevők mellőzése mellett arra is ügyelni kell, hogy az adott bőrtípushoz illő, természetes, bőrbarát termék kerüljön a kosárba.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában