Szponzorált tartalom

2021.06.22. 07:06

Eddz a vízen SUP deszkával!

Az utóbbi nyarak abszolút slágere a S(tand) U(p) P(addle), állva evezős deszka volt. A vízen sikló felfújható, sokoldalú sporteszközök ötvözik a matrac és a csónak előnyeit.

Fotó: plazaweb.hu

Minden korosztály megtalálja bennük a maga örömét. Nem csak a divatos állva evezés valósítható meg rajtuk, hanem kiegészítő ülés felszerelésével, de akár anélkül is ülve, térdelve vagy hason evezéssel is sokféle módon használhatók. De ha csak ugrálni szeretnének a gyerekek róla, arra is tökéletes.

A SUP deszkák sportoláshoz sem utolsók

A hihetetlen nemzetközi ismertséget elért strandcikk több kivitelben nyújt egyedülálló élményt kezdőtől profiig. Változatos méretben és formában vásárolható meg. A gyerekeknek és kezdőknek ajánlott komótos vízen siklást lehetővé tevő kerek deszkák új dimenzióba helyezték az evező sportot. Mellettük választhatunk akár jógázásra is használható széles deszkát vagy keskeny versenydeszkát is.

Felépítésüket tekintve mind hasonló. Több felfújható légkamrájuk masszív kivitelű strapabíró PVC-ből készült, amiket a hozzá való pumpa segítségével pillanatok alatt kőkeményre fújhatunk. Méretük, vastagságuk és alakjuk azonban változatos, és mindez lényegesen befolyásolja a vízen siklás sebességét és a borulékonyságot. Szinte minden vízpart mentén találkozni lehet kölcsönözhető SUP-okkal, vásárlás előtt érdemes kipróbálni, hogy megismerd saját határaidat.

Milyen deszkák kaphatók?

Minél szélesebb a deszka, annál stabilabb. A keskenyebb, hegyes orrú deszkák fordulékonyabbak, de sokkal jobban kell egyensúlyozni rajtuk, ezért nem kezdőknek valók. A kerekített deszkákról szinte művészet leesni, de ha bekövetkezik, akkor is könnyű visszamászni rájuk, mert nagyon stabilak. A keskeny SUP-on már nem olyan könnyű megmaradni, hiába van habszivacsal borítva. Ami viszont ellensúlyozza a nehézséget, az az eszeveszett tempó, amivel siklani tud a vízen. Ha van lehetőséged kipróbálni a különféle deszkákat, érezni fogod a különbséget. Olyat válassz, ami teljes terhelés alatt sem süpped meg. Legyél figyelemmel a deszkákon megadott méretezésre, és lehetőleg csak a súlyhatár 2/3-áig terheld.

A deszkák alaposan megdolgoztatják a törzs izmait, szinte nincs olyan izomcsoport, amit ne venne igénybe a vizen maradás. Egy komplett vízi edzőterem bújik meg bennük. A hullámokon egyensúlyozás megfelel a taposógép használatának, a has- és hátizmok a stabilizálásban, a kar izmai pedig a mozgatásban vesznek részt.

SUP deszka a csomagtartóban

A jó minőségű SUP deszkák ár-érték arányban kedvező áron vásárolhatók meg a PLAZAWEB.HU kínálatában. A felfújható sporteszközök kíméletes használat mellett évekre garantálják az aktív, vízpart menti szórakozást az egész család számára. Mivel összehajthatók, könnyű tárolni és szállítani őket a kis méretű tárolózsákban.

A szetthez egykezes vagy kajakevező ajánlott, és pumpa, valamint rugalmas, spirál alakú bokapánt és uszony, skeg is jár hozzá.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában