szponzorált tartalom

2021.05.06. 09:45

Szívügyünk a rendezett környezet

Most a településkép formálása került előtérbe – erről beszélt nekünk Tirk Tamás polgármester.

A tavalyi évben jelentős településkép fejlesztésbe kezdett Hernádkak Község Önkormányzata.

Ősszel 62 db gömb szivarfa került elültetésre. A legtöbb fa a települést átszelő Széchenyi utca mentén került telepítésre. Idén ebből a fatípusból újabb 40 csemetére sikerült forrást szerezni.

Virágosítás tekintetében kísérleti jelleggel 3 db üvegházban több, mint ezer darab egynyári virágot nevelnek a közfoglalkoztatásban résztvevők. A növények a település virágtartóit és ágyásait díszítik majd. Az üvegházak, a Magyar Falu Program keretében megvásárlásra került ingatlan kertjében kaptak helyet.

A Polgármesteri Hivatal előtti terület az előző évben új arculatot kapott. Új térkő burkolattal lett ellátva a bejárati szakasz és folyamatban van egy kis park kialakítása is.

Jeles ünnepeinkre egyedi, évről évre fejleszthető dekoráció készült, melynek része az adventre elkészült karácsonyi gömb, valamint a húsvéti ünnepek idején, a település különböző pontjain megjelenő virágos tojás-állványok és húsvéti nyuszik.

Új aszfaltborítást kapott márciusban a település központi részén elhelyezkedő Rákóczi utca. A Petőfi utca felújítására az előző hónapban került benyújtásra támogatási kérelem. A Kossuth utca újra aszfaltozására vonatkozó pályázat beadására pedig áprilisban lesz lehetőség a Magyar Falu Program keretében.

Tervezés alatt áll a Hernád utca eddig kimarad szakaszának szilárd burkolattal való ellátása is.

Az Önkormányzat a Hernád folyó (Natura 2000 terület) partszakaszának cserjeírtására és hulladékmentesítésére hosszú távra engedélyt kapott, melynek munkálatai a költési időszak végén, augusztus második felében folytatódnak. A márciusi próbamunkálatok jól sikerültek, bízunk benne, hogy a Hernád part rendezett, csodás természeti környezete várja majd ősztől a kilátogatókat.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában