Szponzorált tartalom

2021.05.26. 07:43

A klímatisztítókról dióhéjban

Az autónk klímaberendezése nem egy olyan elem, amit rendszeresen takarítunk. Azonban mind a szagok, mind az egészség terén problémát okozhat egy ritkán tisztított légkondi.

Forrás: automosowebshop.hu

Miért fontos tisztítani?

A klímaberendezés egy viszonylag nagy szerkezet, melynek szerkezetén keresztül gyakran áramlik a változó hőmérsékletű, de sosem túlzottan forró vagy hideg levegő. A pára is gyakran lecsapódik benne, ezért különféle baktériumok és gombák telepedhetnek meg ott.

Mondanunk sem kell, hogy ez igen kellemetlen szagokhoz vezethet, melyet nehéz megfelelő kezelés híján elfedni. Emellett egészségügyileg is igen problémás lehet, hiszen a penészgombák spóráját a berendezés folyamatosan ránk fújja, ha be van kapcsolva.

Ez önmagában okozhat allergiás reakciót, és az eleve allergiával küszködők számára ez egy extra orrfolyást okozó tényező.

Ezekből láthatjuk, hogy a klíma tisztítása igen fontos, azt pedig senki számára nem kell bizonygatni, hogy a használatáról való lemondás nem túl célszerű. A túlzottan meleg autóban történő vezetés gyakran balesethez vezet, mivel a sofőrre igencsak rossz hatással van.

Mivel tisztítsunk?

Az Autómosó Webshop az autóápolási szerekre szakosodott, ezért itt a klímatisztítók több típusát is megtalálhatod. Azonban segítségre lehet szükséged abban a döntésben, hogy melyik felel meg neked.

Alapvetően kétféle anyagról beszélünk. Ezek a klímatisztító hab, valamint a klímabomba, melyek működésében van némi eltérés.

A hab olyan anyag, amit rendkívül egyszerűen alkalmazhatunk. A szórófejre erősített hosszú műanyag csővel tudjuk a megfelelő helyre juttatni a hatóanyagot a szellőzőrácson keresztül.

Azonban ennél még jobb hatást érhetünk el, ha a pollenszűrő kiszerelésének segítségével egyenesen a klíma hőcserélőjére fújjuk az anyagot. Akármelyik felhasználási módot választottuk, ezt követően tekerjük maximum teljesítményre a fűtést 10-15 percen keresztül, hogy a hab teljesen elpárologjon, ezzel fejezve be a fertőtlenítési procedúrát.

A klímabomba egy spray típus, azonban kevésbé hatékony a habnál. A szennyeződéseket nem távolítja el ugyan, de fertőtlenít és kellemes illatot is biztosít. Miután lereteszeltük a terméket, ezzel biztosítva az anyag folyamatos áramlását, helyezzük azt el a hátsó lábtérbe.

Tekerjük maximumra és belső keringetésre a klímát, majd hagyjuk magára az autót egy jó negyedórára. Ezt követően csupán egy szellőztetésre lesz szükségünk, a légkondi már fertőtlenítve van.

Az otthoni szerek veszélye

Ugyan idő- vagy pénzspórolás szempontjából jó ötletnek tűnhet a háztartási szerekkel való tisztítás. Ez azonban semmi szín alatt nem ajánlatos, inkább kárt okoz a berendezésben ahelyett, hogy előnyünkre válna.

Ugyan a burkolóelemeket vagy a szűrőt megtisztíthatjuk ilyen módszerekkel, a belső elemekre vagy nem elég a tisztítószer, vagy pedig károsodáshoz vezet. Mivel egy igen drága szerkezetről beszélünk, nem érdemes megpróbálni filléreken spórolni, mivel többszázezres kiadásokhoz vezethet.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában