szponzorált tartalom

2021.04.27. 10:37

Helytörténeti dokumentumokat gyűjtenek

A városban őrzött több száz helytörténeti dokumentum részletes feldolgozásába kezdett a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár.

Az intézmény régi célja, hogy a könyvtár állományán belül kialakítsanak egy helytörténeti dokumentumtárat és digitális archívumot – erre a világjárvány miatt átrendezett feladatkörök adtak lehetőséget. Ebben a dokumentumtárban leltározott formában, biztonságosan őriznek majd, és a közösség számára is kutathatóvá tesznek sokak által gyűjtött és leadott eredeti anyagokat.

Az eddigi gyűjtemény beazonosítása, digitalizálása, egységes leltárba vétele és kategóriák szerinti rendezése mellett frissen beadott anyagok feldolgozása is folyamatban van vagy tervként tartják számon. Ilyen anyagokat örömmel vár is az intézmény feldolgozás céljából.

A régi fotók, iratok, levelek, kiadványok, albumok stb. tárolására egy kutatószoba tervét is megfogalmazták mostanra, azt remélve, hogy a gyűjtemény rendezett állapota inspiráló hatású lesz a helytörténet iránt érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában