szponzorált tartalom

2021.03.25. 12:52

Szeretet, vidámság: dalokban

Szécsi Viktória azt csinálja, amit szeret, énekel.

Forrás: MA

Fotó: BAKONY ILDIKO

Megtalálta, amit keresett, és adni akar dalaival egy kis vidámságot, szeretetet ebben a nehéz időszakban: „Az elmúlt hónapok mindenki számára nehezen teltek, azonban türelmesnek kell lennünk, hiszen az egészség a legfontosabb” – emelte ki.

Lenyűgözte ez a világ

– Kilencéves lehettem, amikor kapcsolatba kerültem a zenével, és már akkor éreztem, hogy különleges helye lesz az életemben – emlékezett vissza az énekesnő. – Akkor, kisgyerekként hobbiként éltem meg, több mindent kipróbáltam mellette, voltam például gyerekszínész a miskolci színházban. Aztán egyre erősödött bennem az éneklés iránti vágy, egyre jobban lenyűgözött ez a világ. Később Budapestre, a Rockszínházba kerültem, majd az Unisex zenekar énekese lettem. Ez az út kellett ahhoz, hogy kiderüljön számomra, hogy milyen stílus áll hozzám a legközelebb. Ebben nagy segítségemre volt Vihula Mihajlo gitárművész, akivel alakítottunk egy akusztikus duót.

Majd egyre több fellépés következett számukra, sok helyen megfordultak.

– Kezdetben verseket zenésítettünk meg – folytatta Viktória –, ezalatt rájöttünk, hogy ez a duó igazán jól és nagy összhangban működik, és szerettünk volna egy olyan műsort összeállítani, ahol egyaránt megmutathatjuk az én énektudásomat és Mihajlo virtuozitását. Elkezdtünk saját dalokat is írni, melyeket „rádióbaráttá” tettünk, azaz nemcsak akusztikus, hanem elektronikus köntösbe is öltöztettük. A koncerteken azonban maradtunk az akusztikus formációnál, és kiegészítettük a műsorunkat ismert slágerek feldolgozásaival, melyekhez hozzáadtunk egy pici pluszt, egyedi hangzást, mely a saját stílusunkat mutatja meg.

Szécsi Viktória a színpadon | Fotó: MA

Az énekesnő kifejtette, a próbák mellett sokat ötletelnek, hogy miben tudnának még többet adni a közönségüknek. Például abban, hogy elkezdtek videókat is forgatni a számokhoz.

– Szerettük volna az elmúlt évet úgy kihasználni, hasznossá tenni, hogy az online felületeken is minél több emberhez eljuthassunk. Novemberben egy Katona Klári-sláger feldolgozásához készítettünk videót. Karácsonyra szerettünk volna a nehéz esztendő után olyan dallal előrukkolni, ami vidámságot, örömöt ad, így választottunk egy latinos hangulatú karácsonyi klasszikust: a Feliz Navidadot dolgoztuk fel egyedi módon, gitár-ének verzióban. Ugyancsak az ünnepekre egyik legjobb barátnőmmel, Jancsó Dóra színművésszel Balázs Fecó egyik gyönyörű karácsonyi dalát énekeltük el.

Az énekesnő a jövőről szólva kiemelte: „Természetesen mi is bízunk abban, hogy az élet hamarosan visszatérhet az eredeti kerékvágásba, ennek megfelelően tele vagyunk tervekkel, először is a közelgő ünnepekre szeretnénk egy feldolgozást készíteni. Szerencsére már érkeznek a meghívások is, telik a naptár, igaz, még csupa kérdőjellel... Már májusban is szerepelnénk, és nyárra is sok koncertet tervezünk.”

Szécsi Viktóriától azt is megtudtuk, hogy az elmúlt „színpadmentes” időszakban egy új lehetőséget próbált ki, hiszen elkezdett esküvőkön énekes-műsorvezetőként dolgozni, és ha lehetőség lesz rá, ezt nyáron is folytatni szeretné. „Ez is egy újabb irány összefogva az élő zenét a színpadi jelenléttel” – emelte ki.

– Természetesen új dalokat is tervezünk közösen Mihajlóval, valamint a szólókarrieremet is erősíteni szeretném slágerekkel, melyekkel kiléphetek az országos ismertség felé. Készül egy új modern honlapom, ahol mindenki megismerheti dalaimat, stílusomat. Remélem, minél hamarabb visszaáll minden a régi kerékvágásba, hiszen számunkra fontos a színpad, az azt körülvevő nézők, a közönség szeretete.

(A borítóképen: Vihula Mihajlo és Szécsi Viktória)

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában