Szponzorált tartalom

2021.02.26. 16:51

Gourmet útikalauz hobbiszakácsoknak

Aki már rákapott az ízére, az tudja, hogy főzni az egyik legnagyszerűbb dolog a világon.

kép 1 [HiData _ Ballvin.hu _ boon.hu _ 2021.02.26] Gourmet útikalauz hobbi szakácsoknak

Forrás: canva.hu

Ezt az elképesztően sokoldalú és kreatív tevékenységet űzni egyedül épp olyan jó program, mint társaságban. A főzés során otthoni környezetben is látványos és finom alkotásokat hozhatunk létre, miközben a pozitív visszacsatolásra csupán a tálalásig kell várnunk. Mindössze néhány egyszerű eszköz kell a garantált sikerhez, mutatjuk is, melyek azok.

Kések

Minden hobbiszakács álma egy profi késkészlet, ám ezeknek az ára olyan magasra rúg, hogy csak kevesen engedhetik meg maguknak megvásárlását. Azt viszont sokan nem tudják, hogy a világ megváltásához mindössze háromféle késre van szükség. Szakácskés, filézőkés és kis zöldségkés – ebből áll a szentháromság. Ezeket a borsos áron elérhető készletek töredékéért beszerezhetjük, bár a minőséget azért így is meg kell fizessük.

Konyhai eszközök

Egy igazi ínyenc szeret mindent maga készíteni. Ezért jó, ha van a háznál kőmozsár, tésztagép és egy öntöttvas lábos. Megszoktuk már, hogy mindent meg tudunk vásárolni készen, de való igaz, hogy a frissen tört fűszerek, a házi tagliatelle és a langyos kovászos kenyér ízéhez kevés dolog fogható.

Fotó: canva.hu

Gépek

A wannabe séfek legnagyobb szerencséje, hogy ma már szinte minden nagykonyhai gép kapható otthoni használatra szánt változatban is. Így készíthetünk tökéletes sous vide húsokat és zöldségeket szuvidáló géppel, krémleveseket thermomixerrel és ha van egy jó konyhai robotgépünk, bátran megpróbálkozhatunk olyan kelt tészták készítésével is, mint a fánk vagy a ciabatta.

Alapanyagok

Ha alapanyagokról van szó, nincs helye csalásnak: csakis kiváló minőséggel érdemes dolgozni. A nápolyi pizza margherita a legékesebb példája annak, hogy mindössze négy, pofonegyszerű alapanyagból (paradicsom, olívaolaj, mozzarella, bazsalikom) milyen páratlan ízélményt lehet létrehozni. Igen ám, de az a négy alapanyag szigorú minőségbeli követelményrendszernek kell megfeleljen, hogy a pizza megkaphassa a „napoletana” jelzőt.

Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb az otthoni gurmankodás, hiszen a professzionális konyhai felszerelések online is könnyen beszerezhető, hétköznapi kiadásai segítségével és néhány egyszerű kiegészítővel éttermi minőségű fogásokat szolgálhatunk fel anélkül, hogy kitennénk a lábunkat saját konyhánkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában