Szponzorált tartalom

2021.02.17. 10:59

Az albérlet helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Budapesten

Sok ember szeretne magának saját házat vagy lakást, az albérlet azonban a legkönnyebben megvalósítható opció sokak számára.

Forrás: freepik

A saját lábra állni vágyó fiatalok vagy más városokban élő egyetemisták lehetősége a kiadó albérlet keresése. Nem vitatható, hogy Budapest a legnépszerűbb hely itthon, ahová sokan mennek dolgozni és tanulni. A könnyű és kiterjedt tömegközlekedés miatt az albérlet árak mindig magasan vannak. Azonban a vírus helyzet erre a területre is kihatott, a budapesti albérlet árak tizenöt százalékkal estek egy év alatt.

A kiadó szobák Budapesten jól jöhetnek a diákoknak, akiknek a jelenlegi időszakban még több saját tér kellhet, mint eddig, hiszen az online tanítás egy ideje folyik és úgy tűnik egyelőre nem is lesz vége egyhamar. Illetve az összeköltözésre vágyó fiatalok is szívesebben néznek albérlet után, hiszen a kijárási korlátozások könnyedén ellehetetlenítik őket a találkozástól és a közös időtöltéstől.

A fővárosban sem jobb a helyzet albérlet ügyben?!

Míg Budapesten az albérlet árak sokszor leginkább a nevetségesen magas kategóriába esnek, addig Miskolcon már van lehetőség reális áron albérlethez jutni. Habár az árak az utóbbi pár évben ott is megkétszereződtek. A rosszabb helyzetű családoknak azonban van lehetősége pályázni önkormányzati lakásra, ami Miskolcon 40-47 forint körül mozoghat.

Meglepő módon az igény nem csökkent albérletekre, se Budapesten, se Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A vidéki nagyvárosokban az árak azonban csak minimálisan mentek lejjebb. A kereslet ugyanazon a vonalon áll, azonban egyértelműen előnyben részesülnek a minél olcsóbb albérlet árak, hiszen sokan maradtak munka nélkül a vírushelyzet következtében. Sajnos a tulajdonosok nem szívesen engednek az áraikból, noha a legelőnyösebb helyzet az lenne, ha a keresők és a kínálók közös megegyezésre találnának.

Eközben a budapesti albérlet árak elkezdenek jobban összehangolódni a vidéki árakkal, míg nyáron újra növekedő árakra számítottak, addig most már látjuk, hogy újra estek legalább tíz százalékkal. Az amúgy általában jól menő budapesti albérlet piac most rég nem látott kétségbeesést mutat.

A kínálat kifejezetten széles és az árak is egy évekkel ezelőtti pontra zuhantak vissza. A tény, hogy a vírus miatt beállt helyzet sokakat hazaköltözésre kényszerített, az albérletük feladására, megmutatkozik. A rövid távon kivehető szobák is panganak, hiszen a turizmus minden országban lelankadt.

Hol találhatunk kiadó szobákat?

Akár vidékről, akár a fővárosról van szó, a Global Best Property Zrt. az élen jár kiadó szobák kapcsán. Rajtuk keresztül könnyű albérletet találni, főleg ezekben a vészterhes időkben. A legtöbb embert súlyosan érintette a pandémia időszaka, azonban, ha van, aki szerencsésnek mondhatja magát ahhoz, hogy pénzügyileg még mindig jól áll, most lehet jó lehetősége Budapesten albérletbe költözni. Mint láthattuk, választási lehetőségek vannak bőven, habár lehet, ha még egy kis időt várunk, tovább esnek az árak. Azonban bizonyára sokan reménykedünk a vírushelyzet javulásában, ami vélhetőleg újra a növekvő albérletárakat hozza majd magával idővel.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában