Sajókeresztúr hírei

2021.01.29. 12:25

Nagy léptékű fejlesztések előtt

A projekt célja az ipari parkok/iparterületek nyújtotta szolgáltatások skálájának bővítése. Sajnos a települést is érintette a pandémia, bár nem volt tömeges megbetegedés – mondta el Kollár Miklós Sajókeresztúr polgármestere.

Szinte elsőként az országban mi kezdtük el varrni és ingyenesen osztani a maszkokat. Több külsős megrendelést teljesítettünk a lakossági számokon túl például a Mentők, a Megyei Polgárőr Szövetség, Miskolc Város Önkormányzata is kapott maszkjainkból – hangsúlyozta. Természetesen elvégeztük a fertőtlenítéseket a közintézményekben, az orvosi és védőnői szolgálatnál. A rendezvények helyett Húsvétkor nyuszi-busz hordott ki mindenkinek finom kalácsot, augusztus 20-án szentelt cipót kapott minden ingatlan. A Mikulás házhoz ment és Karácsonyra készülve is minden ingatlant megajándékoztunk. A vírushelyzetben helytállt az önkormányzatunk, a gondozói szolgálatunk, az óvodánk bezárás nélküli üzemeléssel segítette a családok fenntartóinak a munkába járását emelte ki a polgármester.

Intézményátadás, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Kollár Miklós Sajókeresztúr polgármestere

Sikeres pályázatok

Sajókeresztúr többségi tulajdonában lévő Zrt sikeresen pályázott, és elnyert 1,5 milliárd forint támogatást a volt BÉM helyén kialakításra váró ipari park rekultivációra. A költségkeretből az infrastrukturális hálózat fog kiépülni, felvételi központi épület valósul meg, a területet rekultiválják, és Sajókeresztúr kereszteződése (26-os főút bekötőnél) lámpás forgalomirányítást kap. A tervezett projekt keretében az Acélmax Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. fejlesztése által megvalósul az iparterület fejlesztése. A projekt célja a régióban működő ipari parkok/ iparterületek nyújtotta szolgáltatások skálájának bővítése, minőségének fejlesztése, illetve e minőségi szolgáltatásokat lehetővé tevő infrastrukturális beruházás megvalósítása.

A beruházás által a betelepülni szándékozó cégeknek biztosítva lesz az úthálózat, a vízelvezetés, csapadékvíz elvezetés, elektromos áram bekötési lehetőség, szennyvízelvezetés. Településünk jó kapcsolatot ápol országgyűlési képviselőasszonyunkkal, Csöbör Katalinnal, aki mindenben a segítségünkre van.

Így közbenjárásának köszönhetően az iparterület könnyebb megközelítését fogja biztosítani a jelzőlámpás csomópont kialakítása, ami a lakosság biztonságát is hivatott nagymértékben szolgálni.. Megújul, bővítésre kerül a közvilágítás, a biztonságos környezet érdekében. A belső úthálózat teljesen megújul, megfelelő teherbírású alappal készülnek az aszfaltos utak, melyekhez kapcsolódik majd gyalogjárda is. Új vízvezeték rendszer kerül kialakításra, melyek alkalmasak lesznek a szociális igények kielégítésére, és oltóvíz kivételére is. Szennyvíztisztító építése valósul meg, kapcsolódó közel 1250 fm szennyvízvezetékkel. A keletkezett csapadékok elvezetéséhez szükséges új nyílt rendszerű gyűjtő- és elvezető hálózat kiépítése megvalósul.

Mini bölcsőde látványterv

 

Borítóképünkön: Kollár Miklós Sajókeresztúr polgármestere

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában