Szponzorált tartalom

2021.01.29. 10:58

Csipkerózsa: egy álom vált valóra

Csipkerózsa Gyógyszertárrá változott a neve a miskolci Búza tér 14. szám alatti Szent János Gyógyszertárnak.

A korábbi szellemisége – a kedvesség, a segítőkész profi kiszolgálás, a jó árak, a megbízhatóság, a szakmai hozzáértés – természetesen megmaradt. De néhány előrevivő változást máris bevezettünk – közölte lapunkkal az új gyógyszertárvezető, Dr. Mátéffy Anita, aki maga is szakgyógyszerész.

– Az volt az álmom, hogy egyszer legyen nekem is egy patikám. Megragadtuk a szintén gyógyszerész párommal a felkínált lehetőséget tavaly április elsején. Már két éve itt dolgoztam gyógyszerészként, öten vagyunk jelenleg a csapatban, nem kellett bemutatkoznom senkinek, ismerjük egymást. Az új nevet én találtam ki, hogy legyünk Csipkerózsa Gyógyszertár. Ez az elnevezés kedves, nőies, egyszerű és mégis szép. A mögöttes tartalma pedig arra utal, hogy mennyi mindenre jó ez a hasznos gyógynövény. Mindig is arra törekedtem, hogy segítsek az embereknek, erre most még nagyobb esélyt kaptam.

– Hogy miért éppen gyógyszerész lettem? – teszi fel önmagának is a kérdést Anita. – Nem családi indíttatásból választottam ezt a gyönyörű foglalkozást. Imádtam a középiskolában a kémiát és a biológiát. A szüleim is vegyészek, így én is vegyészmérnök szerettem volna lenni először, de aztán egy év múlva pályát módosítottam, átiratkoztam a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára, mert a célom nem változott: azt akartam mindig, hogy segítsek az embereknek. Budapesten végeztem 2000-ben. Egyáltalán nem bántam meg, hogy gyógyszerész lettem. Felgyorsult világunkban nekem örömet jelent, hogy segíthetek embertársaimnak. Azt mondják az ide betérők, nálunk alkalmuk van többet beszélniük, elmesélni gondjaikat, problémáikat, itt meghallgatásra találnak. Az orvosok többségének erre nincs ideje, ezért szívesebben jönnek hozzánk, mert a lelki megkönnyebbülés is része a gyógyulásnak. Mint már említettem, a korábbi jó hagyományt folytatjuk, fontosnak tartom a beteg centrikusságot. E szemlélet jegyében vezettünk be több változást – újságolja Dr. Mátéffy Anita.

– Naponta háromszor szállítanak, rugalmasabb lett a gyógyszerrendelés, jóval nagyobb lett az árukészletünk. Bővítettük a palettánkat, az eddig is népszerű gyógyszerek, készítmények mellé újakat is rendeltünk. A gyártókkal jobb a központnak a kapcsolata, és ez az árakon is meglátszik. Akciós újságunkból jobban tájékozódhatnak a vásárlóink. Havonta megújuló akcióink vannak, az eddiginél jóval többféle kedvezményt adhatunk pácienseinknek. Mindent tartunk, csak azt nem, ami a nagykereskedelemben sincs. Igyekszünk minden igényt kielégíteni megrendelésekkel. Fellendült a gyógyászati segédeszköz forgalmunk is és ehhez kapcsolódóan Scholl gyógypapucsok forgalmazását is megkezdtük. Új kozmetikai készítmények is megtalálhatók a patikában elsősorban a problémás bőr kezelésére. Bővítettük az állatgyógyászati termékeket is .Alma Gyógyszertárak családjához tartozunk így sok kedvezményt tudunk biztosítani , megtalálhatók nálunk a diabox-, kardobox vagy a baba csomagok is. A magánorvosi központunkat bővítjük felszerelésekkel, berendezésekkel. Még jobb ellátást kívánunk nyújtani egyre szélesebb körben, hogy mindent egy helyen találjanak meg – hangsúlyozta dr. Mátéffy Anita. Ezért tervezzük a Down-kór szűrés bevezetését, mely a várandósgondozás fontos része, illetve a vérvételt hogy még teljesebb körű legyen az ellátás. Van szülész-nőgyógyászati, kardiológiai, neurológiai, diabetológiai, bőrgyógyászati, kozmetológiai, pszichiátriai és mentál terápiás rendelésünk. Megváltozott a nyitvatartásunk, hétköznap 7.30-tól este 18.30-ig fogadjuk vevőinket. A szombati nyitvatartásunk: reggel 7.30–12.30- ig. – mondta végezetül Dr. Mátéffy Anita.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában