Szponzorált tartalom

2020.11.24. 13:13

Sikeres évet zárnak Tiszakesziben

Jelentős feladatot rótt az önkormányzatra a vírus elleni védekezés

– A 2020. év a Covid–19-világjárvány ellenére – mely településünket is elérte – Tiszakeszi önkormányzata egy sikeres évet tudhat maga mögött. Az idei évben több korábban elnyert pályázat megvalósult, illetve több beruházás folyamatban van, tehát elmondhatom, hogy egy tartalmas évet zárunk – tájékoztat Sipos Imre polgármester.

– A Magyar falu program keretében megújult a Művelődési Központ épülete, melyhez közel ötmillió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat, illetve saját költségvetéséből mintegy háromszázezer forint önerőt biztosított. A Hétszínvirág Óvoda udvarára új udvari játékok kerültek telepítésre szintén a Magyar falu program keretében elnyert csaknem kétmillió forintból.

– Polgármesterré választásom óta 2010-től kiemelt figyelmet fordítottam a temető rendezettségére. Az előző választási ciklusokban körbekerítettük a temető területét, mind a református, mind a katolikus temetőben szeméttárolókat építettünk. A Katolikus Egyházzal sikerült egyezséget kötni, hogy a temetőt az önkormányzat tartja rendben, ezért a lakosoknak az egyház ingyenesen biztosítja a sírhelyet. A Magyar falu program keretében az idei évben közel húszmillió forint pályázati támogatásból és közel ötmillió forint önerőből újult meg a Tiszakeszi Ravatalozó. A Magyar falu program keretében további kétmilliót fordíthattunk közterületi karbantartó eszköz beszerzésére. Európai uniós forrásból újítottuk fel az egészségügyi alapellátás épületeit, az orvosi rendelőt, a védőnői szolgálatot, a fogorvosi rendelőt és a háziorvosi szolgálati lakást is. Fentieken kívül a háziorvosi rendelő energetikai felújítása is megtörtént. A beruházáshoz több mint 45 millió forint pályázati forrást, közel négy és fél millió forint önerőt vettünk igénybe. A pályázatnak köszönhetően a fogorvosi rendelőbe új fogorvosi széket vásároltunk. Jelenleg még folyamatban van a Széchenyi István Általános Iskola energetikai korszerűsítése, melyhez közel 120 millió forintos pályázati forrást nyert az önkormányzat. – Egy vidékfejlesztési pályázati forrásból a település központjában új piac valósul meg, illetve 16 millió forint értékben vásároltunk új konyhai gépeket és eszközöket az Élelmezési Központ konyhájába – ismerteti a polgármester. – A piac építésére közel ötvenmillió forint pályázati támogatást nyertünk, amit további 26 millió forint önkormányzati saját forrással kellett kiegészítenünk, hogy a beruházás megvalósulhasson. Az új árusítópiac várhatóan a jövő év elején nyitja meg kapuit. Végezetül, de nem utolsósorban örömmel számolok be arról is, hogy 2020. évben támogatást nyertünk egy 12 férőhelyes bölcsőde kialakítására közel 120 millió forint összegben. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, és remélhetőleg 2021 szeptemberében megnyithatjuk Tiszakesziben a bölcsődét, ahová nagy szeretettel várjuk majd a gyermekeket.

– A beruházások megvalósításán és pénzügyi finanszírozásán kívül jelentős feladatot rótt az önkormányzatra a Covid–19 vírus elleni védekezés mind a tavaszi és mind az őszi időszakban, de igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az önkormányzat intézményeiben és a településen a járványügyi szabályokat betartsuk és betartassuk – fejti ki a Sipos Imre.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában