Szponzorált tartalom

2020.11.26. 14:45

Központban az ügyfél, a minőség, a megvalósult biztonság

Az Alarm Elektronika Kft. az Alarmtechnika cégcsoport tagjaként 1999-ben kezdte meg önálló tevékenységét. A biztonságtechnikai céget Tóth Tamás ügyvezető igazgató mutatta be.

– Egy cégcsoport tagjai vagyunk, melynek az „úttörője” az 1990-ben megalakított Alarmtechnika, mely akkoriban gmk-ként kezdte működését. Három fiatalember fejéből pattant ki a vállalkozás, akkoriban kezdett Magyarországon meghonosodni az elektronikus biztonságtechnika. Célul tűzték ki, hogy megismertessék ezeket az eszközöket, és a hétköznapi használatban hozzáférhetővé tegyék azokat mind a lakosság, mind pedig cégek számára a biztonságtechnika és vagyonvédelem egész területén. Már akkor rendszerben gondolkodtak, jól látták, hogy az elektronikus vagyonvédelemben nagy lehetőség van. Ha a jelzőrendszerek nem csak lokálisan működnek, mellétették azt a koncepciót, hogy sokkal magasabb a használati értékük, ha egy központi távfelügyelet nemcsak az intézkedéseket tudja foganatosítani, hanem a rendszereknek a műszaki állapotát, üzembiztonságát is folyamatosan tudja felügyelni. A vállalat a folyamatos fejlesztések eredményeként a gyengeáramú rendszerek kiemelkedő tervező-, szerelő- és távfelügyelő vállalkozásává nőtte ki magát a régióban, sőt a távfelügyelet önállósulásával létrejött cége, a Telmon Kft. országos szinten is.

Az ügyvezető ezután az Alarm Elektronika Kft.-t mutatta be. – A mi fő profilunk kezdetben az elektronikus behatolást jelző rendszerek tervezése, telepítése és karbantartása volt, mely hatékonyan működött. Az évek során a folyamatos fejlesztések eredményeként cégünk a gyengeáramú hálózatok tervezése és kivitelezése területén a régió meghatározó elektromos szerelőipari vállalkozásává vált. Ez valahol az örökölt üzletpolitkánknak az eredménye, ami az, hogy mindig is ügyfél- és minőségközpontú volt a szolgáltatásunk. A szakmai elhivatottság miatt mindig a lehető legjobb megoldásokat kínáltuk megrendelőinknek. Ez a szolgáltatás is folyamatosan, rohamosan fejlődik, melylyel nekünk is lépést kell tartanunk. A szakembergárdánk – melyben tervezőmérnökök, vagyonvédelmi és számítástechnikai szakemberek egyaránt megtalálhatóak – folyamatos képzéseken vesz részt. Vagyunk annyira szerencsések a cégcsoportunk miatt, hogy a másik leányvállalatunk egy importőr cég, mely a világ minden tájáról vásárol. Ők folyamatosan jelen vannak azokon a szakmai kiállításokon és vásárokon, ahol minden újdonsággal megismerkedhetnek, ezáltal első kézből bővülnek természetesen a mi ismereteink is. Egyébként is nagyon jellemző a csapatunkra a folyamatos fejlődni akarás, eddig a pályafutásunk során nem adódott olyan feladat, amit ne tudtunk volna megoldani. Pedig voltak köztük olyan nagy komplexitású feladatok is, amikre elsőre elkerekedett a szemünk, de a megrendelőink számára jó minőségű rendszert adtunk át, amivel elégedettek is a felhasználók. Ez természetesen optimizmusra ad okot a jövőre nézve is.

Tóth Tamás kiemelte: „A klasszikus biztonságtechnikától, a riasztórendszerektől indultunk el. Ezek mellett folyamatos igényként jelentkezett – mind a lakossági, mind az ipari szegmensből –, hogy a biztonságtechnikai feladatokat más módszerekkel is lefedjük. Sok helyen nyert teret például a kamerás megfigyelés, az elektronikus forgalomszabályozás vagy beléptetés. Sok esetben merül fel speciális igény elsősorban az ipari megrendelőknél, hogy például steril környezetben kell egy kamerarendszert kivitelezni, vagy éppen robbanásveszélyes környezetben kell forgókamerákat telepíteni. Ezek azért nagy kihívások. A lakossági igények is szélesednek, a biztonságtechnikai szolgáltatásunk mellett már olyan kényelmi szolgáltatásokat is nyújtunk, mint kapuautomatika vagy a kaputelefonok. Egyre több gyártó jelenik meg olyan eszközökkel, melyek az okosházakhoz passzol. Itt a biztonsági rendszer nemcsak a kivonuló szolgálatot értesíti, de például alkalmas arra, hogy a kerti világítást kapcsolja, ha nyílik a kapu, vagy nyitja a garázsajtót, vagy éppen vezérli a motoros redőnyöket, ha az időjárás rosszra fordul. Ezeket egy épületautomatika-rendszer valósítja meg. Ez is a fejlődés iránya, melyet nekünk is követnünk kell.”

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában