PR

2020.11.24. 10:12

Borsodivánkának nagyon fontos a pénzügyi egyensúly

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy segítsük a rászoruló embereket – mondta Bogdán József, Borsodivánka polgármestere.

Bogdán József polgármester

„Mélyen érintett minket a járvány második hulláma. Tavasszal nem volt fertőzött lakosunk, most azonban nem tudunk jó hírekkel szolgálni: több helyi lakosunk kórházi ellátásra szorul. A kormány által hozott intézkedéseket a lakosság elfogadta, azokat betartotta. Önkormányzatunk mindent megtett és megtesz, hogy a fertőzés ne hatalmasodjon el a faluban, ennek érdekében az itt élőknek védőeszközöket biztosítottunk. Falugondnoki szolgálatunk intézi az idősek és a rászorulók gyógyszerkiváltását, a bevásárlást és az étkeztetést. Önkormányzati konyhánk mindvégig megfeszített munkával végezte és végzi a feladatát. A nem várt kiadások miatt költségvetésünkben átcsoportosításokat végeztünk.

Jelenleg a szociálistüzelő-igényeket mérjük fel, a kiosztás november végén lesz. A képviselő-testület döntése alapján az egyedülállók 3000, a családosok 6000 forint támogatásban részesülnek, a szokásos ünnepségek azonban elmaradnak. A téli időszakra felkészültünk, a pályázaton nyert kistraktorral biztosítjuk a belterületi utak takarítását, síktalanítását. Az idén pályázat keretében közösségi teret alakítottunk ki a kastélykertben: átadását a járvány miatt elhalasztottuk. Pályáztunk és nyertünk továbbá járdaépítés anyagköltségére, játszótéri elemek részleges cseréjére, fitnesztárgyak bővítésére és a ravatalozóeszköz cseréjére. Falugondnoki kisbuszunkat november végén vesszük át, továbbá hivatalunk felújítására is sikeresen pályáztunk. A jövő évi elképzeléseink körvonalazódtak: fontos, hogy megmaradjon önkormányzatunk pénzügyi stabilitása.

A településünkön lévő Jura Plussz KFT., a vállalkozások, a lakatosüzem, az állattenyésztési telepek és a Pszichiátriai Otthon mindegyike a vírus okozta nehézségek ellenére is működik.”

Borítóképünkön Bogdán József, Borsodivánka polgármestere.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában