Szponzorált tartalom

2020.11.26. 09:31

Áthelyezték a hangsúlyokat

A Miskolci VSC-nek hét szakosztálya van. Illyés Miklós klubelnök még nem tudja megmondani, hogy jövőre valamennyit tovább működtetik-e, de kijelentette: értékeik megőrzésére törekszenek.

Ön már régi bútordarab a szakmájában: klubja zárt-e valaha ilyen nehéz esztendőt? Nem, soha. Évtizedek állnak mögöttem: 1984-től vagyok sportolója, majd vezetője az MVSC-nek, de a mostanihoz hasonló viszontagságos időszakot soha nem éltem át és a megpróbáltatásoknak még nincs vége.

Miként tud reális képet alkotni az egyesületnél folyó munkáról?

- Áthelyeztük a hangsúlyokat. Nem az eredeti szakmai céljaink alapján dolgoztunk, hanem a pandémia kapcsán a túlélésre helyeztük a hangsúlyt. Az első körben arra összpontosítottunk, hogy megtartsuk versenyzőinket és edzőinket, szintén tartsuk bennük a lelket, számukra jövőképet vázoljunk. Elmaradtak világversenyek, közben a sportolók korcsoport váltáson mennek át, így amiről lemaradtak, már soha nem pótolhatják. Kriza Annának például lett volna esélye arra, hogy ifjúsági Európa-bajnok legyen, de a járvány közbeszólt, és ezt szinte lehetetlen megemészteni.

Elégedett-e a cselgáncsozóikkal?

- Abszolút mértékben. Azt a bravúrt is elmondhatjuk magunkról, hogy a 90 kilós magyar bajnoki döntőt judokáink, Tóth Apor és Sáfrány Péter egymás ellen vívták. Szakosztályunk több tagja tett ki magáért a világversenyeken, vagyis az egészségügyi krízis ellenére óriási eredményeket produkáltunk. Nem egy versenyzőről beszélek, hanem az évtizedek óta nálunk folyó szakmai munkáról, a hagyományokról, újabban pedig a japán szakemberek segítségéről.

Hogyan alakult a gazdálkodásuk?

- Sírni nem akarok, viszont megjegyzem: ebben az évben nem tudtunk tervszerű gazdálkodást folytatni. Azt persze gyorsan hozzáteszem: annak ellenére, hogy sehonnan nem kaptunk kompenzációt, nem adósodtunk el, sőt bizonyos értelemben még a tao feltöltésünk is jól sikerült.

Borítóképünkön Kriza Anna, az MVSC cselgáncsozója.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában