Hirdetés

2022.07.11. 15:15

Mosolyogj! Miért? Mert bizonyítottan boldoggá tesz!

Nem kerül semmibe, nem bonyolult, nem okoz fájdalmat, szebbé teszi a mindennapokat - igen ez mind a mosoly jellemzője. Azé a mosolyé, ami beragyogja a te és a körülötted tartózkodók életét. Boldoggá tesz mindenkit… Mégsem mersz élni vele. Miért? Lássuk!

Nem mersz mosolyogni, mert szégyelled a fogsorod?

Megfigyelted már, hogy mennyivel jobb a közérzeted akkor, ha mosolygós emberek társaságában töltöd az idődet? Szinte átragad rád is a “mosolyoghatnék”, és pillanatok alatt megváltozik a hozzáállásod mindenhez. Egyből optimistábban fordulsz a helyzetek megoldása felé. Persze nincs mindig okunk a mosolygásra - gond, probléma, elintéznivaló akad százával. De attól, hogy nem mosolyogsz, még nem lesznek megoldva. Sőt, idővel csak tovább romlik minden. 

A Jildent Clinique praxisában igazi mosolyszakértők dolgoznak. Tisztában vannak azzal, hogy nagyon sok leendő páciensük azért nem mosolyog szívesen, mert elégedetlen a mosolya látványával a fogsora állapota miatt.

A mosoly átsegít a nehézségeken

A mosolygás átsegít a nehézségeken, mert nagyon pozitív érzelmeket idéz elő, és üzenetet hordoz. Ahogy az ajkaid mosolyra húzódnak, a szemeid összeszűkülnek és az arcod élettel telivé válik, ez azt üzeni a külvilágnak, hogy boldog vagy és kiegyensúlyozott. Képes vagy bármire!

Ha valakinek a fogai gyönyörűek és szabályosak, minden adandó alkalommal bátran mosolyoghat. Viszont azok, akiknek gondjai vannak a fogsorukkal, folyamatosan erőltetetten mosolyognak - takargatva a hibákat és a hiányosságokat. Idővel el is felejtenek mosolyogni emiatt. Mennyi kellemes érzéstől fosztják meg magukat! 

Ne aggódj tovább a mosolyod miatt, inkább tedd újra széppé!

Mosolyogni abban az esetben a legjobb, ha az önkéntelen - azaz sem erőltetettség, sem tudatosság nincs benne. Azonban abban a pillanatban, hogy elkezdesz aggódni a mosolyod miatt, érdemes egy pillanatra megállnod és átgondolnod, hogy ennek milyen negatív következményei lehetnek a jövőben. Aki soha nem mosolyog, könnyen depresszióssá válhat. Te ezt ne kockáztasd meg!

A fogászati problémák mindegyike orvosolható: a fog elszíneződése, a fogak kopása, törése, deformáltsága, a fog- és ínybetegségek egyaránt. A legjobb természetesen az lenne, ha mindent elkövetnél a fogbetegségek megelőzése érdekében, megfelelő szájhigiénia alkalmazásával.

Milyen előnyökkel jár a mosolygás?

A mosolynak olyan ereje és hatalma van, amit nem vehetsz te sem félvállról. A mosoly ugyanis:

  • Megszépít
  • Boldoggá tesz
  • Oldja a feszültséget és a stresszt
  • Gyógyít
  • Pozitív hatással van másokra is
  • Észrevétlenül szabályozza a másokkal történő kommunikációt
  • Hatással van az általános jólétedre
  • Sikeressé tesz
  • Javítja a közérzetedet
  • Stimulálja az agy jutalmazó mechanizmusát, ami endorfint szabadít fel
  • Felvidít téged és másokat is

A mosoly lényegében a legrövidebb utat jelenti két ember között. Ne hagyd, hogy ez a sok előny kárba vesszen amiatt, mert a fogsorod állapota nem ideális a mosolygáshoz. Irány a fogászat, cél a mosolygás és a boldogság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!