Hirdetés

2023.05.29. 00:34

Innovatív vízáteresztő AS-TTE burkolat

PR-cikk
 

Nap mint nap több hektárnyi zöldfelület kerül átalakításra, melyeket burkolt felületek váltanak fel, ezáltal fokozódik a CO2 termelés és felgyorsul a víz kiáramlása is a területről. Mindezzel összefügg a helyi hőmérsékletváltozás, a víz körforgásának megbomlása és a helyi árvizek kialakulása. 

E negatív hatások csökkentésére szolgálnak az úgynevezett zöld építészet elemei, mint például a zöldtetők és a „zöld”, permeábilis, azaz vízáteresztő burkolatok. 

Az AS-TTE innovatív, vízáteresztő burkolattal kivitelezett területek ezeket kiküszöbölve nyújtanak átfogó, hosszútávú megoldást.

 

Az AS-TTE vízáteresztő burkolat fő sajátosságai és előnyei 

• 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült, masszív, időtálló kialakítású térburkolat 

• elősegíti a víz természetes körforgását és a mikroklíma javítását 

• bármikor tetszőlegesen variálható betonkockás és füvesített változat 

• nagy teherbírás akár tehergépkocsik általi terhelésnél is 

• egyszerű és kompakt szállítás 

• a burkolatok kapcsos illesztése az alapréteg minimalizálását teszik lehetővé 

(min. 50%-os megtakarítás) 

• az alaprétegek összetétele elősegíti a szennyeződések adszorpcióját és azok lebontását 

• kialakítása lehetővé teszi a növényzet egészséges növekedését 

 

AS-TTE burkolat – füvesített kialakítás 

A füvesített AS-TTE vízáteresztő burkolatot átlagos terhelésű helyekre alakították ki, mint pl. kevésbé frekventált forgalmi utak, parkolóhelyek ill. tűzoltóállomások felhajtói. A burkolatrendszer füvesítése kétféleképpen történhet, helyszíni füvesítéssel, illetve előre füvesített AS-TTE Z burkolatok lerakásával. 

Előnyei: • azonnal zöldelő területek, • nagy területek gyors kiépítése (8 – 10 m2 / fő / óra), • kiváló minőségű gyep gyomnövények nélkül, • a telepítés egész évben elvégezhető. 

 

Az AS-TTE vízáteresztő burkolat térköves kialakítása nagy intenzitású terhelésre lett tervezve, mint pl. frekventált forgalmi utakhoz és parkolóhelyekhez. A térköves kialakítás gyárilag előkészített, betonkockás burkolatok lerakásával – AS-TTE D térkövezett burkolat – vagy a betonkockák utólagos pótlásával is történhet. 

 

Az AS-TTE vízáteresztő burkolat alaprétegként (felszín alatt) való használata megoldást nyújthat azon területek szilárdságának javítására, ahol egyidejűleg fontos a terep szerkezeti megerősítése és az övezet természetes arculatának megtartása pl. tájvédelmi övezetekben. Alkalmazása többször is megalapozottnak bizonyult már a professzionális kertészetben illetve sportpályák, lovardák pályatalajának megerősítésében is. 

AS-TTE BURKOLAT – a fák védelmében 

Az AS-TTE vízáteresztő burkolat szerkezeti kialakításának köszönhetően kisebb terhelést kapnak a fák gyökerei, mely pozitívan hathat a növekedésükre. A fák kihalásához sok esetben hozzájárul azok gyökérrészének alábecsült védelme is, sokkal gyakrabban, mint a szárazság. 

ASIO Hungária Kft. 

1162 Budapest, János utca 90/a.,

Telefon: +36 1 720 50 52, +36 70 318 56 04 

E-mail: [email protected] 

www.asiohungaria.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában