Hirdetés

2023.05.26. 00:00

Hagyományos és új képzések az ország legfiatalabb egyetemén

9+4 szakirányú továbbképzés indul ősztől a Tokaj-Hegyalja Egyetemen.

JELENTKEZÉS: Augusztus 31-ig!

A Tokaj-Hegyalja Egyetem a 2023/24-es tanévében is meghirdeti szakirányú továbbképzéseit. Az új és hagyományos szakok közötti kínálatban 9 magyar és 4 angol nyelvű képzés szerepel. A 2-3-4 féléves levelező oktatást versenyképes árakon szervezi az egyetem.

Az őszi szemeszterben induló képzéseink:

SOMMELIER és BORTURISZTIKAI SZAKEMBER

A THE egyik legnépszerűbb szakirányú továbbképzése a sommelier képzés, amelyen gasztronómiában jártas szakembert képzünk, akik ismereteket szereznek a

-bormarketing,

- turisztikai ismeretek és regionális menedzsment,

- kóstolástechnika,

- étel-ital párosítások, étlapkialakítás terén

 

ÖRÖKSÉGTURIZMUS

A képzés lehetőséget biztosít a szakot elvégzők számára, hogy az örökségturisztikai helyszínek (várak, kastélyok, múzeumok, egyházi helyszínek, látogatóközpontok, világörökségi és természeti, szellemi örökségek) életébe, működtetésébe betekintést nyerjenek, e területeken dolgozzanak.

Mit nyújt a képzésünk?

- Kulturális fesztiválok menedzselése

- Betekintés múzeumok, látogatóközpontok és szellemi örökségek életébe

- Pénzügyi és számviteli ismeretek

- Társadalomtudományi és jogi ismeretek

 

 

KULTURÁLIS MENEDZSER

Kulturális szakemberek számára olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing, vezetési és szervezési ismereteket kínál, amely kiválóan hasznosítható a kultúra értékeinek közvetítése, a kulturális alkotások, programok és intézmények menedzselése terén; a kulturális vezetés gazdaságilag és jogilag megalapozott döntéseinek meghozatala során.

Mit nyújt a képzésünk?

- Kulturális fesztiválok menedzselése

- Betekintés múzeumok, látogatóközpontok és szellemi örökségek életébe

- Pénzügyi és számviteli ismeretek

- Társadalomtudományi és jogi ismeretek

 

BORANALITIKAI SZAKTANÁCSADÓ

A borászatok munkavégzési metódusában egyre nagyobb szerepet kap a must, a bor kémiai összetételének naprakész ismerete, a folyamatosan változó borkomponensek megismerése és nyomon követése. Szükség van olyan szakemberekre, akik tudják használni, üzemeltetni ezeket a boranalizáló készülékeket, a mértértékek összefüggéseit felismerik, megértik és hasznos tanácsokkal szolgálnak a gyakorlati borászati műveletek elvégzéséhez.

 

 

Pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak ajánljuk!

ALKALMAZOTT BÁBJÁTÉK

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik:

- a gyakorlati tudásuk mellé színháztörténeti és színházesztétikai ismereteket és dramaturgiai tapasztalatokat is megszereznek;

- megismerkednek a bábszínjátszás elméletével is, ugyanakkor a bábmozgatási készségük is fejleszthető;

- jártassá válnak a bábkészítés módozataiban és a játéktér ki alakításához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekben;

- az elméleti ismeretek mellé bábmozgatási stílusokat és műfajokat, valamint gyakorlati alkalmazási lehetőségeket sajátítanak el.

 

DRÁMAPEDAGÓGIA

- Olyan szakemberek képzése, akik nevelési-oktatási, illetve közművelődési intézményekben képesek a dráma (drámajáték) és a színház eszközeivel nevelni és oktatni a különböző korú, nemű, képességű tanítványaikat,

- képesek a ‘dráma és tánc’, illetve ’dráma- és színházismeret’ tantárgyak önálló stúdiumként és integrált formában (irodalom, történelem, hittan, nyelvoktatás, osztályfőnöki óra) való színvonalas oktatására.

 

GYAKORLATVEZETŐ MENTORPEDAGÓGUS

- A mentori munkára való tudatos felkészülés eredményeképpen a gyakorlatvezető mentorpedagógus – a pedagógusképző intézmény megbízásával és elvi útmutatásai szerint – a hallgatók közoktatási intézményben történő egyéni gyakorlatának szakvezetői feladatait,

- a már diplomát szerzett gyakornokok körében az iskolavezetés megbízásából a pályakezdő pedagógusok szakmai szocializációját támogató feladatokat láthatja el.

 

 

GYAKORLATVEZETŐ MENTORTANÁR

- A mentori munkára való tudatos felkészülés eredményeképpen a gyakorlatvezető mentortanár a hallgatók közoktatási intézményben történő egyéni gyakorlatának szakvezetői feladata

- a már diplomát szerzett gyakornokok körében az iskolavezetés megbízásából a pályakezdő pedagógusok szakmai szocializációját támogató feladatokat láthatja el.

 

KÖZOKTATÁSI VEZETŐ

- képzés célja: felkészítést nyújtani a közoktatás különböző szintű vezető munkaköreiben dolgozók számára feladatuk szakszerű ellátásához, (ilyenek: az iskolák, nevelési intézmények igazgatói, igazgató-helyettesei, szakmai munkaközösség-vezetői, a szaktanácsadók, szakértők, a szakképzés, tovább- és átképzési intézmények vezető munkatársai), valamint a pedagógus szakvizsga letételéhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában