Hirdetés

2023.03.09. 13:01

Erő és nyitottság jellemzi a MOL és a Miskolci Egyetem kapcsolatát a duális képzésben

A mesterképzésben részt vevő duális hallgatók számára tartott tanévnyitót a MOL Petrolkémia Zrt. Tiszaújvárosban. A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán három hallgató kezdi meg a tanulmányait ebben a formában a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében.

A tanulmányi szerződéseket Császár Péter, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója jelenlétében írták alá

Fotó: VEGH CSABA

A tanévnyitón Császár Péter, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója személyes tapasztalatát osztotta meg amikor elmesélte, hogy az egyetemi évei alatt hogyan törekedett arra, hogy az elméleti tudás mellett gyakorlatot is szerezzen. Hozzátette: akkor még nem volt lehetősége arra, hogy duális képzésben vegyen részt. A tanulmányai befejeztével azonban saját bőrén érezte, hogy olyan képességekre, tudásra és tapasztalatra tett szert azzal, hogy ötvözni tudta az elméleti és a gyakorlati tanulmányait, amely versenyelőnyt jelentett számára a munkaerőpiacon.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Dr. Siménfalvi Zoltán hangsúlyozta: egy vállalat és egy egyetem együttműködésének a sikere az oktatásban, a szakemberek kibocsátásában és a kutatásban rejlik. Az erre a három pillérre épülő közös munka a MOL Petrolkémia Zrt. és a Miskolci Egyetem között nagyon erős.

A dékán azt is hozzátette: a Miskolci Egyetem volt az első felsőoktatási intézmény, amelyik úgynevezett vállalati audit céljából megkereste a MOL cégcsoportot, és közösen tekintették át a karnak az erre vonatkozó tantárgyi tematikáját. A duális képzés kapcsán egy olyan példa került kidolgozásra a vállalat és az intézmény között, amely óriási erőt és nyitottságot kíván mind a vállalat, mind az egyetem részéről - hangsúlyozta.

A Miskolci Egyetem és a MOL Petrolkémia Zrt. együttműködése a duális képzésben 2018-ban kezdődött. Az elmúlt félévben három hallgató szerzett diplomát ennek a képzési formának a keretében, ők szintén ott voltak az ünnepélyes tanévnyitón: Barkó Andrea és Barkó József mellett Sándor Tamásnak is gratuláltak a MOL-csoport vezetői, aki már projektmérnökként osztotta meg tapasztalatát a frissen felvett hallgatókkal.

Az ünnepélyes tanévnyitón Bubenkó Áron, Kovács Ágnes és Kovács Máté Gábor, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának mesterképzésben részt vevő hallgatói írták alá hivatalosan a hallgatói szerződést.

PR cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában