Sajóvámos

2023.01.31. 15:09

Sikeres pályázatok, zavartalan működés

Töretlen fejlődés folytatása a nagyváros árnyékában.

Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere

Az elmúlt év februárjában kitört orosz-ukrán háború várható következménye volt az energiaválság kialakulása, így az arra való stratégiai felkészülést már korán megkezdtük, amelyek októberre realizálódtak intézkedésként - idézte fel Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere. 

A legjelentősebb változás a Kossuth Közösségi Házat érinti, mivel ezen épület energetikailag rendkívül rossz állapotban van, működtetése gazdaságtalan, a jelenlegi energia árak mellett lehetetlen a település számára. 

A többi önkormányzati fenntartású intézmény vonatkozásában elmondható, hogy a 2014-től tartó sikeres pályázatoknak köszönhetően energetikailag szakszerűek, többségük napelemmel ellátott. 

A tavalyi évben a TOP-Plusz konstrukció keretében településünk két alkonstrukcióban nyert támogatást. A két nyertes tender közül az egyik a Kossuth Közösségi Ház energetikai korszerűsítését célozza. A Közösségi Ház közel 300 millió forintból újul meg. 

A másik tender vonatkozásában elmondható, hogy a településen korábban gazdasági szempontból ilyen jelentős beruházásra nem volt precedens: Sajóvámos Község Önkormányzata a többségi önkormányzati tulajdonban álló Sajóvámosi Ipari Kft-vel 2022-ben sikeresen pályázott ipari park létesítésére. A kivitelezés a régóta üresen álló TSZ területén valósul meg az elkövetkezendő két éven belül 780 millió forintból. Az év első hónapjában megindult a külterületi út felújítását célzó közbeszerzési eljárás, melynek eredményeként megvalósul a Gyümölcsösi út aszfalt burkolatának felújítása 3 kilométer hosszan. A pályázat a vidékfejlesztési alapból valósul meg, melynek összköltsége 230 millió forint. 

Köszönöm Magyarország Kormányának és Demeter Zoltán Képviselő Úrnak a közös munkát és együtt gondolkodást és mindenki másnak, aki bármilyen formában segítette a település fejlődését.

 

Címkék#Sajóvámos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában