Hirdetés

2022.12.08. 10:12

Miért kulcsfontosságú a munkahelyi ergonómia?

A munka hatékonyságát és az elvégzett feladatok minőségét számos tényező befolyásolja. Ezek közé tartozik többek között a munkamotiváció, a munkavállalók egyéni szokásai, vagy a munkacsoportokban uralkodó légkör és a kommunikáció. Ezek a tényezők kétségtelenül magukban foglalják a munkaergonómiát is, mert a megfelelően kialakított munkaállomások érdemben befolyásolják a munkavégzés kényelmét és biztonságát. Ebben a cikkben adunk pár tippet, amikkel a munkafeltételek jelentősen javíthatóak. Érdekel? Tarts velünk!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

A hatékony, a kívánt eredményt hozó munkához megfelelő körülményekre van szükség, vagyis egyszerűen a megfelelő eszközök használatára. Az állítható magasságú íróasztal nem hiányozhat egyetlen irodából sem. Annyira univerzális bútordarabról van szó, hogy használata konferenciatermekben, irodákban, de akár otthon is számos előnnyel jár. Az ergonomikus íróasztal a munkafelület magasságának beállításával jelentősen javítja a munka kényelmét, lehetővé téve a feladatok elvégzését ülő és álló helyzetben is. És hogy miért fontos az optimális munkahelytervezés? Nos, az ergonomikus kialakításról az emberi testhez megfelelően illeszkedő bútordarabok gondoskodnak. A helyes póz ülés közben nemcsak a testre, hanem az egészségre és a közérzetre is hatással van. Ráadásul az a munkavállaló, aki jól érzi magát, jobban fog melózni és a szakmai eredményei is jobbak lesznek, mint annak a dolgozónak, akinek a munkaállomása nem túl ergonomikus, és a testének több órán át fenntartott kényszerhelyzete fájdalmat okoz.

A látszattal ellentétben az irodában végzett munka akkor lehet igazán kimerítő, ha a munkavállaló nem rendelkezik megfelelően kényelmes felszereléssel. És mint köztudott, a fáradt alkalmazott határozottan kevésbé hatékony munkaerő. Hát ezért kellene minden főnöknek állítható magasságú álló-ülő íróasztalt biztosítania a beosztottainak! Az adott munkahelyi igényeknek megfelelően, a Liftor.hu széles kínálatából választhatod ki az ideális állítható magasságú asztalokat, amivel a tökély szintjére emelheted a munkaszervezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában