Kondó

2022.12.07. 12:26

Idén is sikeres évet zártak

Fontosnak tartják, hogy település lakosait támogatni tudják ezekben az időkben.

Kondó önkormányzata az előző évekhez hasonlóan érzéseink szerint sikeres évet zárt. Sikerült 2022-ben minden olyan rendezvényt, megemlékezést megtartanunk, ami hagyományaink közé tartozik - mondta el Fajder Gábor polgármester. Az előző évekhez hasonlóan az idén is megrendeztük az Idősek Napját, ahol Gyémánt Valentin szórakoztatta településünk szépkorúit, meglátásunk szerint egy nagyon jó hangulatú esemény volt településünkön. Az óvodás gyermekek Márton napi vigasságot tartottak településünk lakosainak, ahol egy kis műsort adtak, illetve az érdeklődőket megvendégelték egy kis libazsíros kenyérrel. Sikeresen befejeződött egy külterületi Vidékfejlesztési pályázat keretein belül a pincesor zúzott kővel való felújítása. Folyamatban van a Belügyminisztériumi Szociális tűzifa pályázatunk, már a mintegy 60 köbméter fát ki is szállították.  A kérelmek beérkezését követően  még december hónapban kiosztjuk a fát. 

 

Fontos, hogy településünk lakosait minden tőlünk telhető módon támogatni tudjuk ezekben az időkben.

Az idén is sikeresen gazdálkodtunk, ennek köszönhetően Kondó önkormányzatának képviselő-testülete döntése alapján sikeresen kiosztottuk településünk minden családjának a „karácsonyi csomagokat”, amiben volt egy kis csavar, mert idén nem decemberben, hanem október hónapban kapták meg. A gyermekek részére még idén kiosztásra kerülnek a Mikulás csomagok, illetve még minden településünkön található háztartás, ingatlanonként fűtéstámogatást kap ebben a hónapban.

 

További  terveink között szerepel egy nagy közös karácsonyfa díszítés a könyvtár közreműködésével, valamint lakossági szerveződés keretein beül egy élő adventi naptár, ennek keretein belül a szülők és a gyermekek minden nap egy családot fognak meglátogatni, ahol egy énekes műsort fognak előadni. Településünk lakói körében nagy érdeklődés övezi, ezért reményeink szerint ebből hagyományt fogunk teremteni. Reméljük, hogy a következő évben is minden olyan rendezvényünket meg tudjuk tartani, amiket az előző években. Szánunkra fontos a településünkön élők véleménye, ezért mindent meg fogunk tenni, hogy egy élhető településen, jó közösségi életet alakítsunk ki - fogalmazta meg a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában