Hirdetés

2022.12.06. 14:18

A kis település nagy tervei valósággá válnak

Sajókeresztúr település infrastrukturális fejlesztései nagyban befolyásolják a jövőjét.

– Az idén a Sajókeresztúrt Szirmabesenyőn át Miskolccal összekötő kerékpárút műszaki átadása megtörtént, hivatalosan a hivatásforgalmú kerékpárutat a lakosság az év végén veheti birtokba, amikor is az ipari park új bejáratánál is elkészül a kerékpársáv közbenső összekötőszakasza az új lehajtósáv mellett – mondta el Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere. – Ezzel egy időben elkészül a TOP-os forrás által finanszírozott ipari park megvalósításával a 26-os fő közlekedési útvonal bekötőszakaszának lámpás forgalomirányító rendszere.

– Az ipari park fejlődésével a település több sajátos bevételi forráshoz jut, amivel a település vonzerejét növelhetjük. Az év végével elindul a Lakópark kivitelezése, mely jövő nyár végére biztosítani fogja 200 fő befogadását, ami szintén a település előnyére válhat, illetve a környékbeli cégek humánerőforrásának a biztosítását teszi lehetővé. Több pályázatunk vár még elbírálásra, melyek szintén a vonzó településképet hivatottak növelni a zöldenergiát használó, sportos, egészségmegőrző életvitelt elősegítő beruházásokkal.

 

Bizakodóak vagyunk, de a mában gondolkozva, a jelen energiaválságában nekünk is kellett takarékossági intézkedéseket meghatározó települési képviselő-testületi döntéseket meghozni, pont azért, hogy a lendületünket megtartva biztosítani tudjuk a jóléti szolgáltatásainkat a települési lakosainknak, de nem veszélyeztetve ezzel a település működőképességének megtartását. Jelen helyzetben elég nagy zsonglőrmutatvány szükséges a kis önkormányzatoknak a stabilitás megtartásához. Bízunk benne, hogy Magyarország Kormánya továbbra is támogatni fogja a települési önkormányzatokat, hogy a működésünk tovább tudja biztosítani a szolgáltatásait a már régóta itt élő és mostanában betelepült családoknak, minden korosztályt érintően. Pozitív gondolkodással állunk a jövő év elé. Bizakodva kívánunk mindenkinek boldog készülődést az ünnepekre, és kívánunk mindenkinek sikeres, egészséges, boldog és békés új esztendőt - fogalmazta meg a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában