Hirdetés

2022.10.07. 00:00

„Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések megvalósítása a MANITOX KFT.-nél”

A MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 435,262 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a GINOP-4.1.5-22 számú Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása kkv-k részére című pályázati konstrukcióban. A megvalósításra kerülő projekt eredményeképpen két épületből álló épületcsoport komplex energetikai fejlesztése valósul meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretein belül valósul meg.

A GINOP-4.1.5-22-2022-00010 azonosító számú projekt alapvető célja a vállalkozás energiahatékonyságának növelése ez által a működési költségek csökkentése, a munkavégzési körülmények javítása. A fejlesztés mérete mintegy 5000 m2, az épületek jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása: DD. A projekt keretében megvalósítani tervezett beruházást követően a besorolásuk egy szintet javul, azaz CC besorolásúvá válik. A projekt keretében energiahatékonyság javítását célzó tevékenységek valósulnak meg. Hő technikai adottságok javítása során hő veszteség csökkentés realizálódik. A tevékenységen belül meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia megtakarítást eredményező korszerűsítése valósul meg. Az épületek fűtési, hűtési rendszereinek korszerűsítése tevékenységen belül fűtési, hűtési rendszer primer oldalán A++ osztályú levegő -víz típusú hőszivattyú rendszer kerül beüzemelésre. A meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása során a teljes világítási rendszer cseréje során LED világítástechnikai eszközök beépítése történik meg. Megújuló energiafelhasználás felhasználását célzó projektelemként 361,80 kWp napelemes rendszer telepítése történik meg. A kiépítésre kerülő napelemes rendszer kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához kapcsolódik. A projekt eredményes megvalósítását követően a termeléshez szükséges villamos energia mintegy 15%-a megújuló energiaforrás alkalmazásával kerül kiváltásra, a hőszivattyú rendszerek biztosítják a téli és nyári időszakban a komfort klíma kialakítását fűtési és hűtési oldalon egyaránt. Az energiatakarékos fényforrások alkalmazása során a munkavégzési körülmények is jelentősen javulnak. A beruházás sikeres megvalósítása eredményeképpen a vállalkozás energiahatékonysági mutatói optimalizálódnak, a korábbi korszerűtlen energetikai megoldásokból adódó kiadásai csökkennek, mely elősegíti a szervezet versenyképességének megőrzését. További információ kérhető: MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán utca 17. E-mail: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában