Hirdetés

2022.08.19. 20:02

Polgármesteri segítség az iskolakezdéshez – Tanszercsomagot kapnak az első osztályos tanulók Felsőzsolcán

Két hét múlva ismét kezdődik az iskola. Sok szülő számára nagy terhet jelent, hogy felkészítsék gyermekeiket a tanévre. Szarka Tamás, Felsőzsolca Város polgármestere, idén ősszel tanszertámogatást nyújt valamennyi első osztályos felsőzsolcai gyermek számára.

„Az iskolák által küldött lista alapján összeállított csomagot kapnak a felsőzsolcai elsősök a szülőkre nehezedő kiadások mérséklése érdekében. A csomagok átadása a tanév első napjaiban a felsőzsolcai általános iskolákban történik majd. Azok a Felsőzsolcán állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek, akik nem városunkban kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat, a polgármesteri hivatal titkárságán kérhetik a tanszercsomagot augusztus 29. és szeptember 2. között.” – nyilatkozta Szarka Tamás.

 

A polgármester arra kérte az iskolákat, hogy tájékoztassák a szülőket a csomag tartalmáról, így már azokat az eszközöket nekik nem kell beszerezniük. A tanszercsomagok a polgármesteri keretből kerültek beszerzésre, és rászorultságtól függetlenül, ezt minden elsős megkapja szeptember elején.

Az önkormányzat, ezen felül anyagi támogatást is nyújt a tanévkezdéshez 6000 vagy 6500 forint értékben azok számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. A támogatás jogosultak részére történő kifizetésének időpontja: 2022. augusztus 22.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában