Hirdetés

2022.07.01. 13:02

Az ön földje az ön jövője

Bérházi lakást vagy kertes házat többnyire könnyű eladni, különösen, amikor szárnyal az ingatlanpiac – ez esetben közvetítő nélkül is elboldogulhatunk. A helyzet azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű, ha földet szeretnénk eladni. Ehhez kevés a lelkesedés, és az sem elegendő, hogy tájékozódunk a különböző hirdetési portálokon.

Ha önnek is van termőföldje és ötlete sincs, mihez kezdjen vele vagy merre induljon el, akkor keressen minket! Ha nem tudja, hogy mennyit ér a földje és kinek lehet eladni, mi segítünk. Tíz évvel ezelőtt termőföldet vett befektetésként? Most akár tízszeres áron eladjuk önnek!

Miért válassza az MTF-et? Erre öt érvünk is van, amit Bajzáth Tiborral, az MTF Zrt. ügyvezető igazgatójával szedtünk csokorba.

Az első, hogy mi megtaláljuk a legjobb árat kínáló vevőt – ellentétben azzal, ha saját maga próbálja eladni a földjét. Ahelyett ugyanis, hogy csupán helyben igyekszünk értékesíteni a földet, az ország egész területén keressük a vásárlót. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kizárjuk a helyieket.

A legjobb ár mellett kétszeresen is lényeges a gyorsaság. Azaz, hogy milyen gyorsan találjuk meg a vevőt a földre, illetve milyen gyorsan tudjuk végig vinni és lezárni az adásvételt. Tekintve, hogy az eljárás nem rövid, hiszen a Földtörvény értelmében egy minimum 4 hónapos, több hivatalon átívelő folyamatról beszélünk, amiből 60 nap a kötelező közzététel. A bonyolult eljárást pedig jelentősen lassíthatják a jogi hibák, ha gyakorlatlan ügyvéd kezébe kerül az ügy.

Ezzel elérkeztünk a következő két érvhez: nem könnyű e területen kellő rálátással és naprakész információkkal rendelkező, a vonatkozó rendeletek változását folyamatosan nyomon követő ügyvédet találni, akinek nem okoz gondot a szerződés elkészítése. Keveseknek van kellő jogi tapasztalata és gyakorlata ehhez. Nálunk azonban megvan a szükséges tudással rendelkező ügyvédi háttér. Legalább ilyen lényeges az adminisztrációs folyamat kézben tartása, ami szintén nagy rutint igényel. Mi levesszük ügyfeleink válláról az értékesítéssel járó adminisztrációs és jogi procedúra terheit.

És mindezt, azaz a legjobb ár elérését, a gyors ügyintézést és az adásvétel zökkenőmentes lebonyolítását a másfél évtizedes tapasztalatunk teszi lehetővé. Kiváló szakértelmünkre és széles körű kapcsolatrendszerünkre támaszkodva segítünk önnek, hogy az aktuális piaci viszonyoknak megfelelően értékesíthesse termőföldjét.

Hogyan zajlik az értékesítési folyamat?

Ha ön szeretné eladni termőföldjét, mindössze annyi a tennivalója, hogy megkeres minket a szándékával. Csupán az eladásra kínált terület adatait és – amennyiben bérbe adott – a haszonbérlet feltételeit kell ismernünk. Az adatfelvételt követően mezőgazdász kollégánk egy helyszíni szemle során felméri a földterület természetbeni állapotát, az eladási ár meghatározása után pedig megkezdjük a termőföld értékesítési folyamatát. A vevő megtalálása után igény szerint az adásvétel teljes körű lebonyolításában segítünk. Mivel minden földeladás más és más, ezért egyedi lehetőségeket biztosítunk ügyfeleinknek. Lényeges, hogy nekünk az sem jelent gondot, ha jelzáloggal terhelt a föld, ami normál esetben problémát okozhat az eladásnál: az adásvételi folyamat során vállaljuk az ingatlan tehermentesítésének ügyintézését is.

Mit kell tudni az MTF-ről?

A Magyar Termőföld Ingatlanhasznosító Kft. magyar magántulajdonban lévő vállalkozás, amely a termőföld hasznosítása és értékesítése terén ér el jelentős sikereket. 

Társaságunk 2006 óta van jelen a magyar földpiacon, megbízhatóságunk alapját a munkatársak sokéves tapasztalata, illetve szakmai elkötelezettsége képezi. Szolgáltatásaink és erőforrásaink folyamatos bővítésével ma már széles körben szolgáljuk ki a földtulajdonosok és a gazdálkodók igényeit. A termőföld értékteremtő képességének kiaknázásával gondoskodunk megbízóink földjeinek teljes körű hasznosításáról. 

Nagyobb, legalább 10 hektár fölötti területeket keresünk. Ha önnek van ekkora eladó szántó vagy gyepterülete, akár kizárólagos, akár osztatlan közös tulajdonban, ne habozzon megkeresni minket! 

További információért látogasson el az mtfkft.hu oldalunkra, vagy keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségen: Bajzáth Tibor +36 20 346 3630.

(PR-cikk)

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában