Hirdetés

2022.06.23. 15:23

Jelzőlámpák szerepe a mindennapokban

Szeretné Ön is, ha hazaérve a lehető legkényelmesebb módon tudna bejutni az ingatlana udvarába? Ha nem kellene az autóból kiszállni, eső esetén bőrig ázni, téli hidegben fagyoskodni? Akkor itt az ideje, hogy engedjen az elképzeléseinek.

Jelzőlámpák otthonra is

A jelzőlámpák a közlekedésben már megszokottá váltak - irányítják a forgalmat, számos kellemetlen közlekedési helyzettől kímélnek meg mindannyiunkat. Autóval közlekedve nap mint nap élvezzük az előnyeit, de ki gondolná, hogy akár a lakásunkhoz, ingatlanunkhoz való bejutás karmesterei is lehetnek a Riasztobolt.hu-nál kapható jelzőlámpák

Ha Ön társasházban vagy lakóparkban él, akkor már rutinos ezen a téren, hiszen komplett kapunyitó szettek szolgálják a kényelmét. Ezeket nagyon egyszerű működtetni, csak egy kaputávirányító kell hozzá. Nagyobb forgalom esetén érdemes elgondolkodni azon, hogy a kapunyitó szettek kiegészítéseképpen be kellene szereznie egy jelzőlámpát is. Miért? Azonnal eláruljuk!

A jelzőlámpák ereje

Mint általában mindennek, a jelzőkészülékeknek is van történelmük. A feltalálásuk John Peake Knighthoz, egy nottinghami vasútmérnökhöz köthető, aki a közúti forgalmat a vasúti közlekedésben alkalmazott szemaforhoz hasonlóan akarta szabályozni. Az elképzelést megvalósítás követte - az általa feltalált eszköz piros vagy zöld jelzést mutatott, amelyet éjszaka gázüzemű lámpa tett láthatóvá.

Ma már elképzelhetetlen lenne a közúti közlekedés ezek nélkül a forgalomirányító fényjelző készülékek nélkül. A jelzőlámpák szerepe különösen a nagyvárosokban és a nagyobb forgalmú utak kereszteződésében kardinális kérdés. A forgalom áramlását segítve a közlekedőknek biztonságot nyújtanak.

Még elképzelni is rossz, mi történne velünk, ha városszerte minden jelzőlámpa egyszerre romlana el a legnagyobb reggeli csúcsban! Káosz, ütközések, stressz, sérülés - igazi közlekedési apokalipszis várna ránk. Szerencsére ez ritkán fordul elő.

Mikor érdemes jelzőlámpát telepíteni a kapunk elé/mellé?

Jelzőlámpákra akkor van szükség az otthonában is, ha:

  • A kapubejáró és az út között olyan szintbeli különbség van, ami akadályozza a kilátásban. 
  • Ha az út forgalma annyira nagy, hogy a keresztező járművek áthaladására az egymást folyamatosan követő gépjárművek között már nincs idő. 

Milyen előnyökkel jár a jelzőlámpák alkalmazása?

A jelzőlámpák segítségével nő egy-egy kereszteződés átbocsátóképessége, hiszen Ön is - köszönhetően a lámpák működésének - határozottabban vezethet. Nő a forgalom biztonsága, nem történik annyi baleset. 

Kapunyitókhoz, kapukhoz, sorompókhoz általában a két jelzőfényes jelzőlámpákat alkalmazzák. Ez általában piros és zöld fényű, nagy fényerővel rendelkezik. A normál orsómenetes porcelán izzófoglalatot, maximum 70W-os izzóval használják. Általában csak világítótest, a kapunyitó vezérlésről történik a lámpaváltás. 

Válasszon Ön is jelzőlámpát, és tegye még biztonságosabbá a közlekedést közvetlenül a lakása közelében is! Higgye el, az egészsége és a testi épsége megéri a befektetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában