Hirdetés

2022.06.23. 16:13

Gyerekkel a strandon – Így lehet felhőtlen a pancsolás!

Jön a nyár és kezdődik a strandszezon! A gyerekek ilyenkor őrült lázban égnek, és a nagy forróságban semmi sem hűti le őket jobban, mint egy jó fürdőzés.

Forrás: regiojatek.hu

Bár mindannyian nagyon vártuk már, hogy az egész család a vízparton pihenjen, a családi vakáció könnyen válhat kellemetlen élménnyé. Szerencsére van néhány dolog, amivel biztosan felhőtlenné tehetjük a pancsolást.

Első a biztonság! – Úszógumi babáknak, gyerek úszómellény és más biztonsági felszerelések

Ha strandolásra adjuk a fejünket, mindenekelőtt észben kell tartanunk, hogy a víz – bármennyire is szórakoztató – veszélyes terület. Még az úszni már valamelyest tudó gyermekek számára is gondoskodnunk kell a megfelelő óvintézkedésekről, hogy biztosan nyugodt szívvel engedjük őket lubickolni.

A legkisebbeknek a baba úszógumi ad megnyugtató védelmet, miközben – természetesen szülői asszisztenciával – szelik a habokat. A nagyobbacskáknak, akik már régebb óta ismerkednek a vízzel és akár már félig-meddig egyedül is eljátszadoznak a sekély vízben, elég lehet a gyerek karúszó is. A strandolásban rutinos korosztályt sem szívesen engedjük biztosíték nélkül a vízbe: számukra a gyerek úszómellény viselése ajánlott.

Az unalom ellenszere: a játék

Bár egy darabig izgalmas a hullámok között ugrándozni és ideig-óráig még az egymás fröcskölése is vicces, azonban a gyerekek figyelmét a vízben is le kell kötni valahogy. A jobbnál jobb vizes játékok pont erre lettek kitalálva! Ha körülnézünk egy játék webáruház kínálatában, rengeteg fajta közül választhatunk. Labdák, vizipisztolyok és más izgi cuccok teszik feledhetetlenné a strandolást.

Természetesen a strandon töltött nap sem csak abból áll, hogy a vízben vagyunk. Vihetünk magunkkal társasjátékot, ami jól jöhet, amikor az árnyékban pihenünk. Ha pedig kisebb gyerekekkel megyünk, kötelező strandkellék a homokozó készlet. Így aztán biztos, hogy senki nem fog unatkozni!

 

Delfinugrás, farkasétvágy – éhes gyerekkel a strandon

Bár a gyerekek amúgy is folyton éhesek, a vízben ők is gyorsabban megéheznek. Ezt a farkasétvágyat pedig nem könnyű csillapítani. Mivel előre nem tudhatjuk, hogy milyen a felhozatal a strandbüfében és feltételezhetően az összes pénzünket sem szeretnénk elkölteni, mindenképp érdemes elemózsiát (és ivóvizet) csomagolni.

Azok a tökéletes harapnivalók a strandra, amelyeket a strandtörölközőn ülve is könnyű megenni, nem vonzza a hangyákat, tehát nem szemetel és csomagolása könnyen visszazárható, valamint nem olvad el és eláll a nagy hőségben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában