Hirdetés

2022.06.14. 13:51

Fényvisszaverő kabát: biztonságban éjjel-nappal

Már megszoktuk, hogy vannak olyan munkaterületek, ahol a fényvisszaverő ruházat előírás. Pár éve az autókban is magunkkal visszük a láthatósági mellényt, hiszen törvény írja elő. Lakott területen kívül, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között a viselése pedig kötelező. De egyre többen viselnek ilyen védőruházatot vagy kiegészítőket rollerezés vagy szabadtéri tevékenységek közben is, ha beesteledik.

Mi a fényvisszaverő kabát titka? 

A kabát alapanyaga visszatükröző tulajdonsággal rendelkezik: az elnyelt fénynél nagyobb hullámhosszú fénysugarat bocsát ki. Ez az anyag lehet narancs, sárga vagy zöld színű – ez a magyarázata a különféle láthatósági öltözékek feltűnő színeinek.

Ezek a színek azonban szerencsére természetes közegben nem találhatók meg: az építkezésen, útépítéseknél, erdőben, favágásnál életmentő lehet ezek közül a színek közül bármelyik. A Netpolc jól láthatósági ruhái közül bátran válogathat!

Mire jók a reflexcsíkok?

A reflexcsíkok anyagában apró kristályok vannak, amik fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkeznek. A fényt, mintegy reflektorként verik vissza. A csíkoknak is van jelentősége: egyes munkaterületeken az előírás azt is meghatározza, hogy mekkora területet kell elfoglalniuk a ruházaton. 

A csíkok elhelyezkedése általában vízszintes, de a Netpolc webshopban függőleges elhelyezkedésű csíkokkal is kaphatók termékek. 

Láthatóság minden körülmények között

A fényvisszaverő kabát és bármilyen más öltözék nemcsak a veszélyes helyeken dolgozók kiváltsága. Mint már említettük, a közlekedésben is kötelezővé tette a törvényhozó meghatározott esetekben. 

Az autóban annyi mellényt kell magunkkal vinni, ahányan utaznak velünk, sőt, a gyermekeknek is. A kerékpáron, motoron szintén hordani szükséges, bár a hagyományos mellények nem követik sem a kerékpáros, sem a motoros trendeket. 

Szerencsére ma már a munkaruházatok és védőfelszerelések gyártói erre is gondolnak. Napjainkban egyre több olyan terméket dobnak piacra, ami funkciója mellett kényelmes és divatos is egyszerre, és még az időjárás szeszélyeitől is óvja viselőjét. 

A jó minőségű láthatósági kabát komfortos viselet, hiszen esetenként egész napokat tölt benne a dolgozó. Alapjellemzője az állítható és levehető kapucni, a csuklónál szabályozható ujjrész, a kétutas cipzár. 

Számtalan többfunkciós zsebe van, amelyek lehetővé teszik a kalapács, a kés, a telefon vagy egyéb szerszámok kézreeső elhelyezését. Anyaga szélálló, vízlepergető és lélegző, hogy egy hirtelen jött szélvihar vagy zivatar se okozzon gondot. 

A munkavédelmi termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozó Netpolc webáruházában a hagyományos kabátok és öltözékek mellett a legdivatosabbak is megtalálhatóak. Akár láthatósági bomber vagy pilóta kabátot is vásárolhatunk, természetesen CE minősítéssel. 

Nem csoda, ha ezeket a fényvisszaverő kabátokat munka után is szívesen hordják tulajdonosaik. Hiszen a biztonság és a kényelem esetükben kéz a kézben jár. 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában