Hirdetés

2022.05.12. 14:57

Hogyan fejlesztenek az interaktív játékok?

A robot játékoktól sok szülőt kirázza a hideg, mert első (vagy akár sokadik) ránézésre nem feltétlenül derül ki, hogy milyen fejlesztő potenciál rejlik bennük. Ezek a termékek a mechanikájuk miatt általában érzékenyebbek, ennél fogva drágábbak is. Számos modell van a játékboltok polcain, amik valós értéket képviselnek.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miért ne zárkózz el azonnal a gondolattól, hogyha gyermeked ilyet szeretne.

Robotika kicsiben, kicsiknek

Vitathatatlan, hogy a 21. század a programozás, a számítástechnika fejlődése, a mesterséges intelligencia színtere. Míg a nagyvilágban humanoid robotokat fejlesztenek, szinte természetesnek mondhatjuk, hogy a jövő generációja számára is több olyan játékot terveztek, melyekkel megismerkedhetnek e terület jellemzőivel. A legegyszerűbb ilyen típusú játékok például a távirányítóval vezérelt kisautók vagy helikopterek. A gyerkőcnek meg kell tanulnia a vezérlés csínját-bínját amellett, hogy előre kell gondolkodnia az útvonalon, vagy számításba kell vennie a terep akadályait, egyéb külső körülményeket. Még kételyeid vannak? Nézd meg a Játékliget webáruház fejlesztő robot játék kínálatát, és szerezz örömet gyermekednek egy járművel vagy kis kedvenccel.

Programozható állatkák

Óvodáskorban szinte minden gyermek előáll azzal az ötlettel, hogy szeretne otthonra játszótársnak egy igazi kutyát / macskát/ nyulat / dinót, stb. Bármilyen állatról is legyen szó, egyik sem játékszer. Önálló személyiséggel és akarattal rendelkező lények, ráadásul hosszú évekre felelősséggel tartozunk értük. Ezenkívül számos egyéb oka lehet annak, hogy éppen nem tudunk eleget tenni a gyermek kérésének: kicsi a lakás, allergiás az egyik családtag, vagy egyszerűen csak nem szeretnénk vállalni a kötelezettségeket.

Az interaktív állatok barátságosak, puhák, dögönyözni valók, emellett pedig vagy érintésre vagy egyéb beállításnak köszönhetően hangot adnak ki, közlekednek, feladatot hajtanak végre. A programozható játékok úgy fejlesztik a gyermeket, hogy közben nem a képernyőt bámulja. Egy sor parancsot megadhat a kis kedvencnek, amiket aztán ellenőrizhet, hogy mindent megcsinált-e. Ha pedig nincs mérnöki hangulatban a lurkó, anélkül is játszhat vele, hogy bármit nyomkodnia kelljen.

Picasso nyomában

Nagyobb gyerekeknek, illetve olyanoknak, akik szeretnek minél több újdonságot felfedezni, jó szórakozást nyújthat a rajzoló robot. A három alaplecke elsajátítása után már nemcsak a sablonok segítségével fog tudni a csemete alkotni, hanem saját, egyedi elképzeléseit is meg tudja majd valósítani. A robot egyszerre összesen négy különböző filcet tud használni, melyek moshatók. A rajzokat egyszerűbb és komolyabb grafikai programok segítségével lehet elemezni és/vagy szerkeszteni. A kis rajzoló robot tabletről és számítógépről wifi kapcsolaton keresztül vezérelhető.

Érdemes tehát körülnézni az elérhető játékok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában