Hirdetés

2022.05.24. 10:56

Érdemes-e Dogecoinba fektetni a pénzünket?

A kriptopiacnak is megvan a maga divatja, és a mostani szezon a Dogecoinnak kedvez. Nézzük hát meg, mit kell tudni erről a kriptovalutáról - érdemes-e belefektetni a pénzünket, vagy az egész ebek harmincadjára kerül majd?

A kriptovicc

Ha egy elméletileg olyan komoly dologból, mint egy politikai párt, is létezik poénból létrehozott, akkor éppen kriptopénzből ne létezne? Ez a Dogecoin. Kitalálója két mérnök, Billy Markus és Jackson Palmer, akik valutájukat egy internetes mémről nevezték el. A jól ismert mém szereplője egy siba inu fajtájú kutya. 

A két alkotónak 2013-ban az volt a célja, hogy olyan kriptovalutát hívjanak életre, ami amellett, hogy vicces, azonnali, ráadásul ingyenes online fizetést tesz lehetővé. Tehát a tranzakciókat semmilyen banki vagy más költség - például számlavezetési díj vagy jutalék - nem terheli. Ha te is szeretnél részt venni ebben a buliban, akkor szállj be a kereskedésbe a Tradensea szoftvereivel!

A Dogecoin akkor vált szélesebb körben ismertté, amikor a Redditen kezdték hype-olni. Divatja fellángolt, és futótűzként terjedt, és innentől nem volt megállás. A folyamathoz Elon Musk is hozzátette a magáét, aki 2021-ben a kedvenc kriptovalutájának nevezte ezt az érmét. Mindez olyan hatást gyakorolt, hogy a tavalyi év közepére a Dogecoin árfolyama az öt legjobb kriptovaluta között szerepelt.

Azóta ugyan sokat esett az értéke, de idén is folyamatosan benne van a húsz legjobb között.

Ami még érdekes tudnivaló a Dogecoinról

Sok más érméhez hasonlóan a Dogecoin is a saját blokkláncán fut. A digitális főkönyvét folyamatosan frissítik az összes új tranzakcióval, és a hálózat kriptográfiát használ az összes tranzakció biztonsága érdekében.

A blokklánc támogatásáért cserébe a bányászok Dogecoint keresnek, amit aztán megtarthatnak, vagy eladhatnak a nyílt piacon. A Dogecoin használható fizetésre és vásárlásra, de nem túl értékálló. Ennek főként az az oka, hogy a bányászattal létrehozható Dogecoinok számának nincs korlátja - ami azt jelenti, hogy ez a kriptovaluta természetéből fakadóan erősen inflálódik.

A blokklánc azzal jutalmazza a bányászokat a munkájukért, hogy naponta több millió új Dogecoint hoznak létre.

Jobb, mint a Bitcoin?

A Dogecoinnál a bányászok gyorsabban és könnyebben teljesíthetik a matematikai egyenleteket, amelyek rögzítik a tranzakciókat a blokkláncokon. Ez hatékonyabbá teszi a Dogecoint a fizetések feldolgozásához, mint a Bitcoint. Ugyanis míg az utóbbinál tíz percet vesz igénybe egy fizetés, addig tárgyalt valutánknál ehhez alig egy percre van szükség.

Ugyanakkor, ahogy arról már esett szó, a Bitcoin jobban tartja az értékét, mert korlátozott a kibányászható mennyisége.

Egyesek szerint nem több, mint üres divat a Dogecoin népszerűsége, mások szerint valódi értéket képvisel, ezért érdemes a figyelmünkre. Az idő eldönti, kinek van igaza, de kereskedni addig is érdemes vele!


(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában