Hirdetés

2022.04.25. 11:34

Újabb kitüntetések a megye legjobbjainak

A megyei önkormányzat díjain, kitüntetésein keresztül is kimutatja megbecsülését a megyében élő szakemberek iránt. A következő díjakra május 6-áig várják a felterjesztéseket.

Fotós: TIRED

Fotós: TIRED

Felhívás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Lévay József Díja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Díja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Civil Közösségeiért Díj és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Példakép Díja kitüntetések 2022. évi adományozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Lévay József Díja azoknak a megyében élő és tevékenykedő, vagy a megyében született, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő személyeknek adományozható, akik magas színvonalú tevékenységet fejtettek ki a közösség közigazgatási, közéletével, a hatóságok munkájával, működésével kapcsolatban, illetve a közszolgálat területén kimagasló teljesítményt értek el.

II. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díja azon személyeknek adományozható, akik az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú időn át eredményesen szolgálták a megye lakosságát.

III. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Díja kitüntetés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vagy a megye érdekében az egészségügyi ágazatban dolgozó azon személyek és közösségek részére adományozható, akik a betegek ellátása, gyógyítása, az emberi élet mentése, a járványok, a betegségek megelőzése és az egészségügyi igazgatás területén végzett elhívatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal eredményesen szolgálták a megye lakosságát.

IV. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Civil Közösségeiért Díj azoknak a megyében tevékenykedő vagy egyéb módon munkásságukkal a megyéhez kötődő civil szervezetek, civil jellegű nonprofit gazdasági társaságok, civil közösségek részére adományozható, amelyek huzamosabb ideje valamilyen módon a megye viszonylatában is kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, így különösen
a) eredményes, széleskörű együttműködést alakítottak ki más szervezetekkel,
b) egyedülálló vagy éppen össztársadalmi problémát céloztak meg,
c) sikeres érdekérvényesítést valósítottak meg,
d) magas szinten járultak hozzá a helyi közösség jólétéhez, értékeihez, problémái megoldásához.

V. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Példakép Díja azoknak a 18. életévüket betöltött, de 30. életévüket el nem ért, a megyében élő és tevékenykedő, vagy a megyében született, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő személyeknek adományozható, akik olyan tevékenységet fejtettek ki az élet bármely területén, hogy munkásságukkal, tevékenységükkel példaként szolgálnak a társadalom egészének, de különös tekintettel a felnövekvő, ifjú nemzedék számára.

A kitüntetések adományozását 2022. május 6. napjáig kezdeményezhetik a kitüntetés részletes leírásában megjelöltek.

A kitüntetésre javasolt személy szakmai munkájának, tevékenységének bemutatását tartalmazó kezdeményezést az [email protected] címre kérik megküldeni.

A részletes felhívások letölthetőek az alábbi linkekről:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Lévay József Díja

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szent Erzsébet Díja

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Díja

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Civil Közösségeiért Díj

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Példakép Díja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában