Hirdetés

2022.04.29. 08:45

Pihenés a kertben

Itt a balzsamos tavasz, nyomában a nyár ígérete táncol. Naná, hogy nincs más hátra, mint előre: az udvar berendezése. A kényelem és a pihenés megélése egyetlen egy módon valósulhat meg: olyan berendezésekkel, amik komfortosság terén épp úgy nem vallanak szégyent, mint esztétikusság tekintetében. Szóval kezdődhet a nagy kertrendezés!

Forrás: Photographee.eu / Shutterstock.com

Forrás: Photographee.eu / Shutterstock.com

Mennyire bonyolult a pihentető édenkert megálmodása?

Egy cseppet sem. Hiszen extra feltételekre nincsen szükség, csupán néhány jó választásra. Például a kerti bútorok milyensége kulcsfontosságú. Nem egyszer a hely szűke vagy tágassága meghatározó a döntés folyamatában. Van, ahol egy asztal és két szék az, ami elfér, viszont akad, ahol komplett szett is könnyedén elhelyezhető. Egyik sem jó vagy rossz, pusztán másfajta tervezést igénylő helyzet. A lényeg, hogy a kiszemelt bútordarabok tálcán, avagy ülő-, illetve fekvőfelületen kínálják a kényelmet. Így válhat igazán táplálóvá, értékessé a szabadban töltött idő.

A célok meghatározása is jó ötlet, mert nem mindegy, hogy mindennapos kávézásról, étkezésről vagy napon elnyújtózásról van szó. Egyik izgalmasabban hangzik, mint a másik, viszont felszerelés szempontjából eltérő igényeket támasztanak. Előbbinél az asztal, és a szék/fotel/kanapé elengedhetetlen az elégedettséghez, míg utóbbihoz egy pihenőszék dukál, vagy komplett ágy. Természetesen ma már jócskán akadnak kombinálható variációk is, tehát könnyedén beszerezhetőek olyan székek például amik egyetlen gyors mozdulattal ággyá alakíthatóak. Ez ám a multifunkcionalitás felső foka! Meg persze a kényelem netovábbja!

A bútorokkal a tárolás is megoldható?

De hova kerüljenek a párnák, takarók, és az egyéb kiegészítők? A kerti padokat olyan, mintha pont erre a kérdésre válaszként alkották volna meg. Ugyanis az egyes modellek felhajtható tetővel és konkrét rakodó térrel rendelkeznek. Szóval nem elég, hogy komfortosak, helytakarékosak, meg még a pakolást is könnyedebbé, egyszerűbbé varázsolják. Ráadásként pazar megjelenésük sem szenved csorbát. Amúgy pedig, ha éppen üresen kongnak, akkor pehelysúlyuknak hála a mozgatásuk gyerekjáték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában