Hirdetés

2022.04.11. 17:27

Identitás további erősítés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Fotós: TIRED

Fotós: TIRED

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a megye lakosságának megtartására, a helyi fiatalok elvándorlásának csökkentésére, a megye gazdasági, társadalmi felzárkóztatására és fejlesztésére. Ezt a folyamatot támogatja az „Identitás további erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című, TOP-5.3.2.-17-BO1-2021-00002 azonosító számú projekt, mely a jelenleg megvalósítás alatt álló TOP-5.3.2-17-BO1-2020-00001 azonosítószámú „Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című projekt folytatása. A vissza nem térintendő európai uniós támogatás összege 300 millió forint.

 

A projekt átfogó célja továbbra is a Borsod-Abaúj-Zemplén megye helyi közösségeinek fejlesztése, mely elsősorban a megyei önkormányzat, az egyes települési önkormányzatok, a civil és vállalkozói szféra, és nem utolsó sorban az itt élő emberek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését jelenti. A projekt kiemelten fontos célja, hogy fejlessze a megye területén élő közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudatát, segítse a helyi közösségi problémák megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősítse a civil aktivitást, általánosan elfogadottá tegye az önkéntességet, illetve erősítse a helyi identitást, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődést és ezzel csökkentse a térségre kifejezetten jellemző elvándorlást. A projekt elsődleges célcsoportja a megye területén élő lakosság, az egyes programok tekintetében az egyes településen élő lakosok, családok, különös tekintettel a hátrányos helyzetű lakosságra, megye településeinek közösségfejlesztéssel foglalkozó szakemberei, önkéntesei, a megye területén működő kis- és közepes vállalkozások. A projekt során megrendezésre kerülő rendezvények közül ismertebbek a „Pálinka Rally” és a „Megyenap”, melyek az üzleti kapcsolatépítést éppúgy támogatják, mint a befektetésösztönzést, vagy a helyi értékek bemutatását. 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Bővebb információt talál a projekttel kapcsolatban a www.baz.hu/content.php?cid=identitas2 aloldalon, továbbá a www.facebook.com/baz.megye.official oldalon (Borsod-Abaúj-Zemplén megye hivatalos Facebook oldalán).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában